Растения и животни

Начало | Растения и животни | Можем ли да ядем драконов плод, ако не сме дракони?

Можем ли да ядем драконов плод, ако не сме дракони?

Аз детето | 2020-03-12

Можем ли да ядем драконов плод, ако не сме дракони?

Хората разказват истории за летящи, дишащи с огън дракони от векове. Те са едно от най-интересните и използвани митични същества. Така че не трябва да е изненада, че хората са кръстили и много други неща на драконите. Така например сме кръстили и един плод на драконите! Чували ли сте за драконовия плод? Драконовите плодове живеят ли в тъмни пещери? Пазят ли скрито съкровище? Не, разбира се, че не! Те са кръстени на драконите заради начина, по който изглеждат. Драконите са люспести, змийски същества, които често биват представяни в блестящи цветове. Повечето драконови плодове, наричани още питай, са яркочервени или розови. По-рядко кожите им са жълти. Те имат и зелени обвивки, които приличат на драконови люспи.

Къде растат драконови плодове? Драконовите плодове растат върху кактус. Конкретното растение се нарича „кралица Хонолулу“. Това е много уникален кактус. Цветята му се отварят само през нощта! Растението е родом от Мексико, Централна Америка и Южна Америка. Днес хората по целия свят отглеждат кактуси „кралици Хонолулу“, за да събират драконови плодове. А как точно изглеждат тези плодове? Когато се разреже плодът прилича на бяла каша с черни семена. Всъщност е доста красив! Някои хора го сравняват с киви, диня или круши. Поради тази причина често се използва в десерти. Сорбет, чийзкейк и пудинг са само няколко често срещани ястия. Много хора също сами ядат драконов плод.

Освен това драконовият плод е много здравословен! Въпреки че е много нискокалоричен, той съдържа известни количества много хранителни вещества. Витамин А, витамин С и желязо. Той също има цинк, фибри и магнезий. И това не е всичко – плодът е пълен с антиоксиданти. Това означава, че може да помогне да спрете увреждането на клетките на тялото. Експертите казват, че драконовият плод също може да помогне в борбата с възпалителните състояния. Драконовият плод също може да помогне за контрол на диабета. Това е така, защото подпомага растежа на клетките на панкреаса.

Искате ли да опитате драконов плод? Със сигурност можете да го ядете сам или в десерт. Но има и много други приложения. Някои хора обичат да добавят драконови плодове в смутито си за закуска. Други обичат да го пекат на шишчета или да го слагат в чаша чай. Някои дори мариноват кожата на плодовете, за да я ядат в салата!

Драконовият плод може да не издишва пламъци, но огненият му вид напомня много митичния летящ звяр. Със сигурност се откроява в магазина за хранителни стоки! Виждали ли сте някога драконов плод? Планирате ли да го опитате? Драконовите плодове могат да добавят цветно докосване към диетата на всеки.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град