За учители

Начало | За учители | МОН търси учители с опит за отдалечени региони

МОН търси учители с опит за отдалечени региони

Аз детето | 2019-04-25

МОН търси учители с опит за отдалечени региони

От МОН подбират 80 преподаватели с над 8-годишен опит за преподаване в региони, където има недостиг на учители. Заявленията за включване в националната програма на МОН „Мотивирани учители“ се подават до 8 май 2019 година. Търсят се преподаватели по математика, физика и астрономия, информатика и информационни технологии. За 12 месеца от МОН планират увеличение на заплатите им с 300 лева и пари за покриване на наем в размер на 200 лева на месец за срок от 12 месеца или пари за възстановяване на транспортни разходи на пътуващи учители за същия период.

По тази програма могат да кандидатстват и специалисти с висше образование, които искат да придобият професионална квалификация „учител“. Те ще преподават по математика, физика и астрономия, информатика, информационни технологии и чужди езици. При неизпълнение на определената квота от специалисти незаетите места, ще се попълват със желаещи да придобият професионална квалификация „учител“ по биология и здравно образование и по химия и опазване на околната среда. Одобрените участници ще бъдат включени във въвеждаща обучителна програма преди началото на учебната година, която ще се води от обучителни организации и институции, уточняват от МОН.

В програмата се предвижда и обучение на до 150 педагогически специалисти, които да придобият допълнителна квалификация. Така те могат да преподават освен по своята специалност по математика, физика и астрономия, информатика, информационни технологии, чужд език и религии. Всяко регионално управление на образованието ще проучи потребности на училищата до 8 май т. г. До 30 юни всяко Регионално управление по образование (РУО) би трябвало да предостави в МОН списък на участници в програмата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град