интересно

Начало | интересно | „Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление и вълнуващи приключения

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление и вълнуващи приключения

Аз детето | 2021-01-19

„Момчето нинджа 3“ носи поредна доза забавление и вълнуващи приключения

Да се превърнеш от смотльото на училището в нинджа за една нощ вероятно изисква твърде силна воля от едно 10-годишно момче. Как се справя с тази отговорност Нелсън Кейн, героят на хитовата поредица за деца на издателство „Кръг“ – „Момчето нинджа“, мнозина от нетърпеливите малки читатели вече могат да разберат, защото току-що излезе третата част на книжната серия. „Момчето нинджа 3“. Размяната” усмихва лятото на малчуганите, които трябва да се подготвят за наистина сериозни забавления.

В училището на Нелсън предстои спортен празник и за първи път в живота си той има възможност да докаже, че не е смотльо. Със своите нинджа умения може да си позволи да спечели поне няколко състезания – толкова, че никой да не заподозре, че е нинджа, но и достатъчно, за да впечатли приятелката си Сара.

Планът му обаче се обърква тотално, защото и тук се намесва емблематичната героиня от предишните две книжки – баба Пат. Едно от нейните изобретения случайно разменя специалните сили на двамата. Бабата се превръща в нинджа, способна да раздава юмруци и ритници на лошите, а Нелсън изведнъж става мъдър изобретател и... започва да харесва чай.

В тази заплетена ситуация момчето нинджа трябва да успее да върне нещата в нормалното им състояние, да спаси училището си, че и града от поредната надвиснала опасност и да даде всичко от себе си поне за малко да не изглежда като смотльо в очите на съучениците си.

Повече за автора Ан Доу

Ан Доу е комик, художник, а освен това и един от най-продаваните австралийски автори за всички времена, като общите продажби на книгите му достигат 3 милиона долара. След огромния успех на първата му книга The Happiest Refugee, Доу насочва вниманието си към детската литература. В този жанр се справя особено добре. Книгите му са изпълнени с прекрасно чувство за хумор, динамика и оригинални персонажи.

Сред известните му поредици са WeirDo, насочена към 7-11-годишните читатели, която печели наградата за юноши на Австралийската книжна индустрия (2014), Hot dog и разбира се, „Момчето нинджа“.

Прочетете още:
Аз съм нинджа! Истински нинджа!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град