покани

Начало | покани | Международен ден на безопасния Интернет

Международен ден на безопасния Интернет

Аз детето | 2007-12-28

Денят на безопасния Интернет се провежда по инициатива на Европейския съюз всяка година през февруари. Всяка година се провежда и състезание между училищата. Национален координатор за състезанието тази година е Горещата линия за безопасен Интернет, оператор на която е Фондация "Приложни изследвания и комуникации".

Включете се в състезанието за безопасен Интернет през 2008 г.
„Животът онлайн е такъв, какъвто го правите вие”

Дали Интернет е положителен или отрицателен фактор в днешния свят? Дали мобилните телефони служат единствено за осъществяване на връзка между хората? Можем ли да вярваме на всичко, което виждаме в Интернет? Дали поведението ни в Интернет е различно от това във „физическия” свят? По какъв начин поведението ни влияе върху онлайн-средата?

Младите хора са поканени да изразят вижданията си по тези и други аспекти на виртуалния свят чрез създаване на мултимедиен проект за състезанието по безопасен Интернет през 2008 г.

Каним участниците да работят по групи и да използват своя опит и иновативност, за да илюстрират своята онлайн реалност. Те трябва да посочат подходящата възрастова категория 5–10 г., 11–14 г. или 15–19 г. Състезанието е отворено за училища, младежки групи, клубове, образователни институции и други.

Децата от възрастовата категория 5–10 г. се приканват да създават материали в електронен формат (плакати, брошури,, комикси, пощенски картички и др.), които могат да бъдат отпечатани. Участниците в другите 2 възрастови категории ще създават аудио-визуални материали като филми, видеоклипове за мобилни телефони, музика, песни, презентации на PowerPoint или други подобни проекти.

Помислете за това, към кого желаете да ги адресирате – към вашите връстници или към възрастните? Това ще ви помогне за правилната насоченост на вашето електронно послание за безопасен Интернет. Ако желаете да вземете участие в състезанието, изпратете e-mail до вашия национален център за безопасен Интернет, функциите на който в България изпълнява Горещата линия за безопасен Интернет web112.net на адрес hotline at online.bg, като в полето за тема на писмото напишете „wewillparticipate”. Това не е регистрация, а просто ще ни даде представа относно броя на участниците, което ще ни улесни при организирането на процеса за подбор.

Ключови дати
от 14 до 20 януари 2008 г. - Регистрирайте се и качете вашия проект в галерията на страницата на Деня на безопасния Интернет .
от 21 до 25 януари 2008 г. - подбор на националните победители, които ще участват в европейския турнир.
от 1 до 7 февруари 2008 г. - електронно гласуване за подбор на общоевропейските победители.
12 февруари 2008 г. - Ден на безопасния интернет – обявяване на общоевропейските победители.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град