покани

Начало | покани | "Акули 3D" с тематична изложба

"Акули 3D" с тематична изложба

Аз детето | 2008-01-16

"Акули 3D" с тематична изложба

Хищници ли са акулите или жертви? На този въпрос вероятно имате готов отговор, но не бързайте. Mtel IMAX ви провокира с по-различен поглед към господарите на Океана.

На 17 януари, четвъртък, в Мол София се открива изложбата “Акулите в опасност”, съпътстваща предстоящата премиера “Акули 3D”. Тя, както и филма, има за цел да “реабилитира” тези недолюбвани животни, да промени представата за човекоядни зверове към просто погрешно възприемани животни, днес силно застрашени от нашата намеса. Изложбата ще бъде разположена на партерния етаж в Мол София и ще остане там до 28 февруари.

По думите на режисьора на “Акули 3D” Жан-Жак Мантело, “ние защитаваме онова, което обичаме. Така че нашата цел беше хората да започнат малко от малко да харесват акулите. После, може би, ще започнем и да ги опазваме... Прекарахме около 600 часа под водата с тези животни, без клетки, и сме си живи и здрави. Мисля, че това е най-доброто доказателство, че те не са толкова опасни.”

Режисьорът Жан-Жак Мантело и композиторът на музиката Кристоф Жаклин се очаква да посетят София за представянето на филма пред българската публика на 30 януари 2008. Екипът на Български симфоничен оркестър SIF-309, в чието изпълнение е саундтракът, също ще бъдат специални гости на гала прожекцията. Първата прожекция на филма за широката публика ще бъде на 1 февруари.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град