малък готвач

Начало | малък готвач | Малинов зефир – вкусен, лесен и чудесен десерт

Малинов зефир – вкусен, лесен и чудесен десерт

Аз детето | 2023-05-10

Малинов зефир – вкусен, лесен и чудесен десерт

Интересен, вкусен и лесен за направа – този типично руски десерт ще ви изненада с вкуса и вида си. Също така ще ви предложи да опитате нещо ново и по-необичайно от обикновено. Можете да го направите с всякакви плодове, но предвид факта, че скоро ще сме в сезона на малините, а те са полезни и с леко киселия си вкус правят зефира още по-невероятен ви предлагаме да използвате тях. Но ето и какво точно ще ви трябва за този интересен десерт!

Трябват ви:

  • 300 г малини (може и замразени)
  • 15 г желатин
  • 4 чаши захар
  • 2 чаши вода

Ето и как точно се прави:

Измийте добре малините! Сложете ги в тенджера с 1 чаша вода и поставете на котлона. Изчакайте докато се затоплят, но не трябва да завират. После помолете някого за помощ, защото трябва да сложите малините в сито и да натискате отгоре с лъжица, докато през ситото мине само плодът, без семките, за да стане на пюре.

Желатина разтворете във още 1 чаша вода. Върнете малиновото пюре в тенджерата на огъня, добавете захарта. При непрекъснато бъркане оставете пюрето да заври. Свалете от огъня. Добавете желатина към малините, разбъркайте, докато желатинът се разтвори напълно. Изчакайте да изстине и с миксер разбийте пюрето за десетина минути до получаване на пухкава, плътна маса.

Прехвърлете въздушния мус във форма, може да е тава или пък отделни формички за сладки, загладете го. За по-хубав вид можете да сложите и в шприц и да оформите както правим целувки. Поставете в хладилника за 8-10 часа. След това нарежете готовия деликатес на парчета.

Това е всичко!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град