игри в дома

Начало | игри в дома | Лист хартия с квадратчета и две зарчета – само това ви трябва за една забавна игра

Лист хартия с квадратчета и две зарчета – само това ви трябва за една забавна игра

Аз детето | 2022-10-11

Лист хартия с квадратчета и две зарчета – само това ви трябва за една забавна игра

Скучно ли ви е точно в този момент? Хващаме се на бас, че е така, защото иначе нямаше да търсите идеи за забавна игра у дома. Но успяхте – намерихте най-хубавата и бърза идея, която ще ви осигури най-интересното и приятно занимание за повече от половин час. Най-хубавото е, че не трябва да имате карти, специални зарчета или пък да се подготвяте половин час, за да можете да играете. Освен това, докато се забавлявате ще упражните и малко от смятането си. Какво по-хубаво от това! Забавление и учене в едно – така и вие ще сте доволни и родителите ви и не могат да ви кажат, че си играете прекалено много и учите малко, защото ще смятате. Ако пък се вдъхновите достатъчно, тази игра ще ви помогне да научите по-малките си братя и сестрички на чудото на събирането. Страхотна е – казваме ви!

Така че преди да започнете само ще ви трябват два флумастера или молива с различни цветове, две зарчета и лист хартия с квадратчета по него. Това е! Правилата пък са прости – редувате се да хвърляте двете зарчета, като между всяко хвърляне събирате двете числа, които са ви се паднали и отброявате толкова квадратчета, колкото е сборът от зарчетата. Накрая победител е този, който е очертал повече квадратчета. Разбира се играете, докато листът свърши.

Вярно, че победата се опира само на късмета, но пък е забавно и весело, само опитайте и ще се убедите. И виждате ли, дори само докато четяхте инструкциите, вече не ви е толкова скучно!

Опитайте и други забавни игри у дома свързани с математиката:
С тикви и малко математика настава истинска забава
Математически фокус с календар: лесен и интересен
Математическа игра за деца, които не обичат математиката



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град