фокуси

Начало | фокуси | „Летаусмеаулс“ кажете и супер фокус с ролка от тоалетна хартия направете

„Летаусмеаулс“ кажете и супер фокус с ролка от тоалетна хартия направете

Аз детето | 2018-03-19

„Летаусмеаулс“ кажете и супер фокус с ролка от тоалетна хартия направете

Ще ни повярвате ли ако ви кажем, че с ролка от тоалетна или кухненска хартия може да стане чуден фокус... Няма проблеми – и ние също не бихме повярвали ако не го бяхме видели с очите си. Трябва да ви кажем, че това е страхотен фокус и е супер лесен. Може да се изпълни от всеки, независимо от опита му на фокусник и не ви трябва нищо друго освен спомената ролка. Колко яко е това? Ще се убедите, особено когато видите учудените лица пред себе си след като демонстрирате вълшебния трик на близки и приятели. Така, сега нека не се бавим повече, а направо да ви обясним, защото и ние също нямаме търпение.

Както вече разбрахте, защото го повторихме няколко пъти, ще ви трябват ролка от тоалетна хартия или кухненска такава. Също ще ви е нужна и ножица, а по желание и стикери или цветни моливи, или хартия за подаръци и лепило. Целта е да направите ролката по-шарена и вълшебно изглеждаща, ако искате, разбира се.

След като свършите тази работа остава и задължителното нещо, което трябва да направите, за да се получи фокусът. А именно – от едната страна в долната част на ролката изрежете дупка. Тук обаче е важно – тя да е толкова голяма, че палецът ви да може да се мушне вътре, но и не чак толкова голяма, че ролката да пада лесно. Ако е необходимо можете с молив да очертаете големината на палеца си и да режете по линията.

Сега остава и самият фокус, който е много лесен! Дори сме убедени, че не е нужно да го тренирате. Просто застанете пред приятелите си и задръжте ролката с двете си ръце от всяка страна. След това обяснете, че ще я накарате да полети във въздуха само с магическото си влияние и едно просто заклинание. То може да е „Летаусмеаулс“ или пък да си измислите ваше. Докато говорите това – естествено, за да разсейвате публиката – мушнете единия си палец в дупката. Досещате се, че никой не трябва да вижда това. След това внимателно отпуснете пръстите си от ролката и полека ги отдалечете колкото се може повече. Палецът ви разбира се трябва да си остане в дупката и все така да не се вижда. След това започнете леко да го движите нагоре-надолу. Вие ще знаете, че той движи ролката, но за приятелите ви тя ще се движи сама.

За по-голям ефект можете да направите така, че все едно тя леко се отдалечава от вас, а с помощта на движение на пръстите вие отново я връщате към тялото си.

Казахме ви, че е впечатляващо и лесно! Опитайте и ще видите колко готино е!

Знаете ли, че с една такава ролка можете да направите и други забавни неща:
С малко хартия и търпение и хоп... ето ти пчеличка и забавление
Стилна поставка за колекционери или пък просто за играчки
Магически калейдоскоп от подръчни материали
От обикновени предмети в супер печати



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град