конкурси

Начало | конкурси | Конкурс във връзка с деня на Земята

Конкурс във връзка с деня на Земята

Аз детето | 2009-03-23

Американският център в Столична библиотека – във връзка с деня на Земята - 22 април 2009 обявява конкурс за реклама на екологичен продукт “Bright Ideas for a Green Planet”.
Вие решавате дали да измислите един невероятен екологичен продукт, като например рециклираща се маратонка, или да рекламирате една екологична дейност като засаждане на дървета.
Вие решавате дали да направите:
флаер, плакат, листовка, картичка, аудио или видеозапис.

Важно е да включите:
продукт или дейност; как помага за опазването на Планетата; обръщение, с което да убедите вашия купувач или участник.

Ние изискваме:
Да сте ученици от 1-ви до 12-и клас.
Да работите в екип от 3-4 души.

Всеки екип да участва с един материал, специално създаден за конкурса.
Да заявите участие най-късно до 31 март 2009 г. като изпратите вашите данни (училище, клас, електронен адрес и телефон за връзка) на libsofia_acc@yahoo.com

Да изпратите материалите най-късно до 15 април 2009 г. на електронен адрес: libsofia_acc@yahoo.com или ги донесете лично в Американския център на адрес: пл. “Славейков” 4 а

листовки, флаери, плакати и др. печатни форми изпращайте в електронен вариант.

Творбите ще бъдат оценявани от компетентно жури с председател Михаил Белчев – Директор на Столична библиотека.

Победителите ще получат грамоти и награди от Посолството на САЩ.Коментари
8 коментара

Джулияна Николова, 17 г.,

Публикувано на 29.03.2009

Надявам се да имам късмет и да мога да участвам в този конкурс макар и да няма с кого да участвам от моето училище ,не мисля че някой би се съгласил на общ вариант на измислени екологични продукти :) Изпратила съм си мойте 3 екологични продукта, и мисля , че съм се справила добре , и се надявам и вие да мислите така и да ми дадате възможност макар и сама да участвам в конкурса :)

Джулияна Николова, 17 г.,

Публикувано на 30.03.2009

до редакцията : Моля Ви отговорете ми , че може да участвам. Благодаря Ви предварително

От редакцията:Този конкурс не го провеждаме ние. Само сме писали за него, така че трябва да питаш Столична библиотека, защото те го провеждат. Може да попиташ на е-мейла посочен по-горе в условията на конкурса.

Дото , ,

Публикувано на 31.03.2009

кога е деня на земята

ЛИЛИЯ УЗУНОВА, 8 г.,

Публикувано на 03.04.2009

АЗ ВИДЯХ ЧЕ СТЕ ПИСАЛИ НА ДЖУЛИЯНА И ЩЕ МИ КАЖЕТЕ ЛИ КЪДЕ ПО ГОРЕ Е ТОЗИ Е-МЕЙЛА.

От редакцията:Е-мейла е libsofia_acc@yahoo.com

Лилия Узунова, 8 г.,

Публикувано на 05.04.2009

до редакцията: Много ви благодаря!

Джулияна Николова, 17 г.,

Публикувано на 08.04.2009

Тук ще бъдет ли обявени победителите, или поне сайта на който ще бъдат обявени Благодаря Ви предварително.

От редакцията:Тук не, но сигурно на сайта на Столичната библиотека ще бъдат.

Ася Асенова, 9 г.,

Публикувано на 20.01.2010

Международен ден на Земята Денят на Земята първоначално е обявен през 1970 г. в САЩ и Канада, като международен се чества от 1990 г., празникът в България се отбелязва от 1993 г. Целта е да се обединят хората на планетата в защита на околната среда. На 22 април 1970 г. за първи път е отбелязан Международният ден на Земята. Тогава милиони американци участват в демонстрация и настояват политици, държавници, бизнессреди да включат в своите приоритети опазването на околната среда. Първото честване на Деня на Земята се организира от Гейлорд Нелсън – бивш губернатор и сенатор от Уискънсин, който издига каузата за опазване на природата и Денис Хейес – изявен студентски лидер. В проявите на Първия Ден на Земята се включват повече от 20 милиона американци от всички краища на страната. Като резултат от това събитие се оформя мощно движение в защита на околната среда и са приети законите за чист въздух и чиста вода на САЩ. Денят на Земята - 22 април, е най-големия нерелигиозен празник в света отбелязван от над половин милиард хора. Всяка година Международната мрежа за Деня на Земята координира действията на повече от 12 000 партньори в 174 държави насочени към опазване на планетата Земя и съхраняване на живота върху нея. Мрежата се стреми да създаде широка гражданска подкрепа за устойчиви и ефективни екологични политики за развитие по целия свят. България е една от първите страни, присъединили се към международното отбелязване на Деня на Земята, което започва от 1990 г. В Международния организационен комитет за честването на Деня на Земята България е представена от Благовест Сендов. Той сформира Национален комитет за Деня на Земята. На призива за отбелязването на Деня на Земята се отзовават хиляди българи и денят се чества с разнообразни прояви, посветени на опазването на околната среда. На 22 април 1992 г. президентът на Република България Желю Желев подписва клетвата в името на Земята. Над 30 хиляди български деца се подписват под Декларацията за пълномощие за живот на Земята. Декларацията е връчена на Конференцията на ООН за околната среда и развитието, проведена в Рио де Жанейро през юни 1992 г. Оттогава всяка година България участва в отбелязването на Деня на Земята и дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата.

НАТИ катеринова, 8 г.,

Публикувано на 02.02.2013

трябва на този ден попринцип всички да се замислим за природата какво би станало ако природата започне да ни отмащава какво ще стане. Както ние не оценяваме това, което имаме а това което нямаме.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град