зоокът

Начало | зоокът | Коледно чудо: семейство украси елхата и чак тогава намери в нея спящата сова

Коледно чудо: семейство украси елхата и чак тогава намери в нея спящата сова

Аз детето | 2019-12-20

Коледно чудо: семейство украси елхата и чак тогава намери в нея спящата сова

Представете си, че си купувате голяма жива елха за тази Коледа, носите я у дома, украсявате я, снимате я. И минават два дни, докато най-накрая случайно забелязвате, че в дръвчето има спяща сова! Не, това не е началото на приказка, която се опитваме да измислим, а съвсем истинска история. Семейство от Берлин е намерило истинска сова в коледното си дръвче. Представяте ли си?

Кати и двете ѝ деца Марина и Джак купили дръвчето от местна ферма за коледни елхи. Майката обещала тази година да имат истинско и голямо и така и станало – избрала възможно най-голямото. С помощта на служители от фермата го закарали у дома и го поставили в средата на хола. Украсили го с любимите си играчки, между които и няколко сови.... каква ирония само... Дори го снимали и го показали на близките си, защото станало наистина много красиво, както твърдят децата. И чак след два дни, докато Марина си играела в хола совичката решила, че е време да се покаже и просто кацнала на върха на елхата. Тогава детето се паникьосало и отишло при майка си с думите: „Мамо, имаме сова! Красива е!“. Жената разбира се решила, че 5-годишното момиче чак сега е забелязало някоя от играчките и просто казала „Браво, много хубаво!“, разказва Кати. Дъщеря ѝ обаче продължила да говори развълнувано за совата.

Тогава 14-годишният Джак и Кати решили да угодят на малката и да отидат при елхата, за да се насладят на тази сова. Представете си обаче каква била изненадата и втрещените погледи на семейството, когато отишли и видели, че наистина има сова, ама съвсем жива истинска сова. Тя си стояла без да ѝ пука и просто ги гледала с големите си жълти очи. Какво да правят в такъв случай? Майката веднага се обадила на местна организация за защита на животните. Оттам я посъветвали да изгаси лампата, да отвори прозореца за през нощта и че совата сама ще излети. Така и направила!

На другия ден обаче, животинчето все още било където го оставили. По желание на организацията семейството изпратило снимки и от тях специалистите разбрали, че совичката е бебе, едва на 3 месеца. За да не умре от глад семейството ѝ дало сурово пиле и вода. Така изчакали още една нощ с отворен прозорец, но бебето отказвало да излезе и продължавало да си стои кацнало на елхата. Накрая чак на четвъртата вечер решила да си тръгне. Но и днес, 5 дни по-късно, семейството все още вижда малката совичка в двора си понякога ѝ и дава сурово пиле. Явно животинчето ги е харесало много и ще им бъде приятелче за дълго време. Според Кати и Джак това е истинско коледно чудо!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град