новини детски

Начало | новини детски | Кои градове се борят за титлата „най-четящ град“?

Кои градове се борят за титлата „най-четящ град“?

Аз детето | 2013-09-02

Кои градове се борят за титлата „най-четящ град“?

Хей деца, остават броени дни до финала на "Забавното лятно четене", а надпреварата вече е много сериозна! Между няколко града от цялата страна се заформя голяма конкуренция и резултатите помежду им са много близки. Това означава, че две седмици преди големия финал на кампанията, всички имат шанс да спечелят в категорията най-четящ град, стига да се амбицират, да четат много книжки и да попълват в дневника!

Засега надпреварата между градовете е много оспорвана, като сред най-активните са София, Русе, Пловдив, Пазарджик, Варна, Гоце Делчев и Смолян! В градовете, които посетихме през това лято – Гоце Делчев, Смолян, Копривщица, Сопот, Кърджали и Хасково се забелязва още по-голям интерес след посещението ни и силно желание за победа в крайното класиране. Явно нашето гостуване в Гоце Делчев и Смолян в края на месец май силно е мотивирало децата там и само за два месеца двата града се превърнаха в едни от най-четящите!

Също голяма изненада ни поднесоха децата от град Пазарджик, показвайки огромен ентусиазъм и желание да наредят родното си място сред 5-те най-четящи града! Децата от другите градове също не бива да се притесняват, защото резултатите се променят много бързо и във всеки момент може друг град, училище или дете да застане начело на класирането.

Големият финал на „Забавното лятно четене“ ще бъде на 15 септември (неделя) от 12 часа пред книжарница „Гринуич“ на бул. "Витоша" в София. Тогава предстои да разберем кои ще са победителите в категориите най-четящ град, най-четящо училище, най-четящо дете и коя книга е била най-четена през лятото! А дотогава, не забравяйте, че всеки един от вас има шанса да стане най-четящото дете в лятната кампания на "Забавното лятно четене" или пък със своя принос от прочетени книжки да помогне на училището, в което учи или пък градът, в който живее. За целта трябва да попълвате всяка книжка, която сте прочели през лятната ваканция в онлайн читателския дневник на Az-deteto.bg. Ако все още има деца, които не са се регистрирали, време е да го направите! Ние ви обещаваме награди, а от вас се иска само едно – да четете и да се забавлявате!

Инициативата „Забавното лятно четне“  печели все по-голяма подкрепа. Наши партньори са ЧЕЗ България, "Софарма АД", "Уницеф", Министерство на образованието,младежта и науката, Асоциация “Българска книга", Българска библиотечна асоциация, Глобални библиотеки и издателствата "Ентусиаст", "Сиела", "ПАН", "БГ Книга", "Инфодар" и "Фют".



Коментари
2 коментара

Антоанета Ниновска, 12 г.,

Публикувано на 05.09.2013

Дано да е София.Стискам палци.

Валентина Комсалова , ,

Публикувано на 11.09.2013

София ще е защото там е столицана и има най-много хора ..това е нечесно спряно другите градове

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град