важните неща

Начало | важните неща | Книга посветена на здравето написаха второкласници от 105 СОУ "Атанас Далчев" – София

Книга посветена на здравето написаха второкласници от 105 СОУ "Атанас Далчев" – София

Аз детето | 2012-06-21

Книга посветена на здравето написаха второкласници от 105 СОУ "Атанас Далчев" – София

Четиринадесет второкласници от 105 СОУ "Атанас Далчев" създадоха книгата "Най-голямото богатство" посветена на здравето, като участници в творческо ателие по програма "Успех".
Книгата включва проучване за това кои са основните фактори, влияещи върху здравето на човека. По време на проучването децата са се срещнали с медицински и спортни специалисти и с тяхна помощ са проучили връзката между здравето и храненето, спорта, хигиената, вредните навици, дневния режим.

Малките писатели издириха мъдрости и гатанки, свързани със здравословния начин на живот. Колективно написаха приказка и стихотворение, посветени на здравето. Проведоха помежду си  конкурси за илюстрации на творбите. Всеки един от тях направи графични проекти на тема „Спортът и аз”, „Веселите плодове и зеленчуци”.

Участниците в Творческото ателие посетиха печатница и проследиха пътя на книгата от издателството до пазара. Погрижиха се за градинките в училище. Проведоха спортен празник, на който се състезаваха със своите родители.
Това е втората книга, която второкласниците създават. През изтеклата учебна година второкласниците написаха книга „Нашият втори дом”, посветена на училището.

„Организираните по програма „Успех” дейности осмислят свободното време на децата, дават поле за личностна изява, позволяват им в извънучебно време и с творчески методи да усвояват не само знания, а и да добият умения за здравословен живот. Всяко знание, добито не само чрез зрението и чрез слуха, но и чрез практиката се възприема по-пълно и се усвоява по-трайно. Добитите знания за здравословно хранене постепенно се превръщат в поведение. Това вече се наблюдава при избора на закуски в училищния стол – коментарите коя от предлаганите храни е по-здравословна се чуват все по-често” - споделя ръководителят на Творческото ателие Румяна Тунева.

Своята книга младите автори ще представят днес пред родители и гости от 08.20 ч. в 105 СОУ „Атанас Далчев”, кв. Дианабад, гр. София.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град