важните неща

Начало | важните неща | Какво трябва да правим и какво да не правим докато сърфираме в интернет

Какво трябва да правим и какво да не правим докато сърфираме в интернет

Росица Стоянова | 2012-02-07

Интернет е едно много забавно и полезно пространство, което ни дава възможност да се забавляваме, да общуваме с наши приятели, да създаваме нови контакти и намираме нови приятели, а също така и да научаваме нови и интересни неща за света около нас.
Но все пак всеки един от нас трябва да е наясно, че в интернет може да се попадне и на материали и информация, които са не подходящи или обидни за него и семейството му. Също така трябва да знаем, че в интернет има и злонамерени хора, които се представят за такива, каквито не са. Добре е всеки да знае и спазва някои правила, които ни дават сигурност в интернет.

Докато сме в интернет не трябва да даваме лична информация за себе си и семейството си. Трябва да поискаме разрешение от родителите си, за да седнем пред компютъра, да не приемаме среща с непознат от интернет без знанието на родителите си, а когато сме готови да направим крачка напред, трябва да помолим някой да дойде с нас на срещата. Също така трябва да обновяваме антивирусния си софтуер (освен ако не сме с Линукс) и да не отваряме писма от непознати. Можем да посещаваме сайтове, за които знаем, че са безопасни. Добре е да споделяме с по-възрастен от нас, на който имаме доверие, ако имаме проблем в интернет. Не трябва да даваме паролите си на никого, дори и на най-добрия си приятел, защото някой може да влезе в пощата ни и да направи куп бели от наше име. Не трябва да изпращаме снимки и да се доверяваме на снимки, защото те може да са стари или да са на съвсем други хора. Не е хубаво да пазаруваме от кредитната карта на родителите си. Трябва да уважаваме всички във виртуалния свят, но да се доверяваме само на тези, които истински познаваме.
При неподходяща информация може да подадем сигнал на телефона за защита на потребителя.

Пожелавам на всички приятни и безопасни забавления в интернет.

Участва в конкурса "Аз и интернет"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град