интересно

Начало | интересно | Как хапвате пържени картофки или пък спагети? Вижте шантавите начини по които хора от света ядат обикновени храни!

Как хапвате пържени картофки или пък спагети? Вижте шантавите начини по които хора от света ядат обикновени храни!

Аз детето | 2019-07-09

Как хапвате пържени картофки или пък спагети? Вижте шантавите начини по които хора от света ядат обикновени храни!

Ние всички обичаме храната, но често не знаем как храната може да се променя с времето и в различните култури. В края на краищата, шоколадът бил използван най-вече, за да се приготви от него горчива напитка с чили чушки в Централна Америка, много преди някой да е имал идеята да добави захар към него и да го превърне в твърд десерт на блокчета. Нездравословната храна за един човек също може да бъде лекарство за друг човек. Знаете ли, че капки от сироп за кашлица се продават като замразени бонбони в някои страни? С други думи, обикновеното ястие може да бъде на съвсем ново ниво в различни места по света. Затова събрахме някои от най-интересните начини, по които обикновената храна се приготвя така шантаво, че едвам можем да я познаем.

Пържени картофки

Всеки знае, че обикновено хапваме пържените картофки като гарнитура към месо, риба или пък към сандвича. Понякога слагат малко в дюнер или хотдог, но какво ще кажете да ядете сандвич само с пържени картофи. Точно това правят във Великобритания – слагат пържени картофки между две филии намазани с масло и това е! Понякога добавят и оцет, но не сме сигурни, че бихме опитали дори и само първия вариант, а вие?

Бургери

Бургерите са една от най-популярните „фаст фууд“ храни по целия свят. Дори и да не са чак толкова полезни се случва да си ги позволяваме от време на време. Или пък да си ги приготвяме сами у дома, когато стават още по-вкусни. Понякога пък обичаме да хапваме и пастет или сладка царевица от консерва. Какво общо има това с бургерите се питате вие? Много просто – в някои части на САЩ хората вече така са пощурели, че си купуват бургери в консерви. Представяте ли си? При това производителите твърдят, че ако преди да отвориш консервата я натопиш в гореща вода за пет минути, бургерът става като току-що направен от ресторант за „фаст фууд“. Само се чудим дали хранителната промишленост е толкова напреднала или храните от „фаст фууд“ са чак толкова лоши...

Спагети

Как хапвате спагетите – с кайма и доматен сос, с кетчуп и сирене, с топено сирене и пиле? Както и да ги предпочитате изобщо не е толкова странно. В Италия хитът в момента е спагетена поничка. Представете си само спагети с доматен сос и масло, които са сложени във форма за понички и изпечени с шоколад и малинов сироп. Ммммм?

Пиле

Хората харесват пиле. Хората харесват десерт. Но вие няма да мислите, че хората ще комбинират двете храни в едно. И все пак – правят го. В Турция има десерт, който съчетава оризово брашно, пиле, канела и подсладено мляко. Хората го хапват и като десерт и като основно. Твърдят, че е много вкусно, но лично ние предпочитаме десертът да си е отделно.

Банани

Във Филипините, вярвате или не, почти няма домати и затова кетчупът е много, ама много скъп. На филипинците обаче той не им липсва, защото имат много банани и си приготвят бананов кетчуп. Хората, които са го опитвали твърдят, че е малко по-сладък от очакваното, но придава интересен вкус на всичко. Ето това определено бихме искали да опитаме.

Масло

Маслото най-често го използваме за сандвичи, макарони, спагети и за готвене на вкуснотии, но какво ще кажете да ядете само пържено масло. Шантаво е, но в Япония това сега е хит! Първото нещо, което бихте попитали, не се ли топи маслото, когато се пържи? Маслото е замразено предварително и тогава се пържи. Японците твърдят, че има вкус на палачинки, но се приготвя по-лесно от тях.

Лук

Повечето от вас със сигурност не обичат лук, но докато ние го слагаме в хамбургери, кюфтета и салати, представете си какво би било да си купите бял сладолед, който би трябвало да е ванилия или поне йогурт, а се оказва лук. Да, точно така – в Испания имат лучен сладолед. Лукът се смила на пюре, добавя му се мед, замразява се и ето ти сладолед.

Прочетете и още интересни неща свързани с храната:
6 чудесни храни, които е добре всяко дете да яде
Всички храни във веригите за бързо хранене имат еднакъв вкус и още няколко тайни
Най-абсурдно скъпите храни в света
Петте храни, които са забранени в Космоса



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град