малък готвач

Начало | малък готвач | Как да направим забавни сандвичи

Как да направим забавни сандвичи

по идеи на Верджи и Сашко | 2006-05-16

Как да направим забавни сандвичи

Може би има злояди деца, но със сигурност няма деца, които не обичат да играят и да се забавляват. Обикновено бабите и майките прибягват до хиляди хитрости да накарат детето си да се храни. Лично мое мнение е, че когато огладнее и най-злоядото дете ще поиска нещо за ядене, но ето няколко весели начина да предизвикате детето да обърне внимание на храната. Може да направите весели сандвичи във формата на любимите му предмети и животни. Накратко ще опишем няколко идеи, а вие може да развихрите своето въображение и да допълните колекцията. Ако не се сещате какво точно да направите детето ви със сигурност ще има предложения, но по трудното е да измислите как да ги осъществите.

Сандвич рак - това е възможно най-лесният за изпълнение сандвич. Вземаме две половинки филии хляб /по-добре е за този тип сандвичи да се използват фабрично нарязани, защото са равномерни на дебелина/ намазваме го с масло или маргарин, слагаме по избор колбас или кашкавал. Важното е украсата - може да направите основата на главата червена с лютеница, бяла с кашкавал, да поставите вид колбас. Очите може да са от кръгли парченца хляб, кръгчета белтък, а за зеници - маслини или зърна царевица. Може да използвате зърна царевица и за зъбите.

Сандвич - маргаритка - това е абсолютно класически сандвич от твърдо сварено яйце. Основата може да бъде зелена маруля или магданоз. А върху маргаритката може да направите пчеличка от лентички зелена и черна маслина,
с крилца от репички.


Сандвич - жираф - краката му може да се направят от солети, тялото от кашкавал или друг вид твърдо сирене, шията отново може от солета или от дървен шиш и главата отново от вид твърдо сирене.


Сандвич - лебед - тялото може да е от парченце топено сирене, крилете от белтък, главичката от малко яйчице и т.н.


Сандвич - пате - тялото може да е от яйце, крилата от маруля, шийката от нанизани на клечка за зъби царевица, главата от маслина.


Сандвич - мишка - изключително лесен за направа от твърдо сварено яйце.

Сандвич - охлюв - също става изключително лесно от половин яйце и напречно нарязан половин кренвирш с рогца от нанизана на клечки за зъби царевица.


Сандвич - дакел - с тяло от кренвирш, глава от маслина и крачета от набодено на клечки за зъби зрънчо.


Сандивч - динозавър. За любителите на динозаври може да се правят различни варианти от подръчни материали, дори и както в случая от най-обикновени - врат от нанизани на шиш топчета от “Зрънчо”, тяло от кашкавал, колбас, кренвирш, морков и т.н. Когато направите една хилядолетна гора от маруля,пресен лук, чесън и магданоз всичко би заприличало на промъкващ се динозавър или друг хищник.


Сандвич - мобилен телефон. Много предпочитан от децата и много лесен за изпълнение. Слагате за основа каквото имате кашкавал, колбас и с помощта на грах, царевица или маслини оформяте бутончетата.

Сандвич - мотор. Би могъл да се направи от хляб и различни видове колбас, морков, ряпа и т.н. за направа на колела.


Може да се дадат стотици други идеи, но според мен преди всичко е важна фантазията при обработка на наличните продукти. Направата на такъв тип сандвичи не отнема толкова много време, колкото си представяте. Когато направите няколко такива вълшебства - изкушението за детето е голямо. Това вече не е обикновена филия с кашкавал и салам, това е предизвикателство да опита от ушето на мечето, от главата на динозавъра, от тялото на пилето и докато пробва от всеки сандвич по парченце неусетно ще е хапнало повече храна отколкото обичайно. А със сигурност и на вас ще ви бъде забавно и вместо изнервени, ще се чувствате щастливи, че някой е оценил вкусното ви творчество.Коментари
1 коментар

Бояна Димитрова, 11 г.,

Публикувано на 04.01.2009

Тези сандвичи са много интересни.Пробвах някои от тях.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град