интересно

Начало | интересно | Как да направим интересно и запомнящо се парти за рождения си ден

Как да направим интересно и запомнящо се парти за рождения си ден

Аз детето | 2016-11-08

Рождените дни са винаги най-очаквания момент от годината за всички. Независимо дали си дете или възрастен рождения ден е най-хубавият ден от годината, по-хубав е дори от Коледа, защото на него каниш най-добрите си приятели и се забавлявате много, а да не забравяме и вкусната торта, която е задължителен елемент от празника. И все пак сигурно често се чудите как точно да организирате рождения си ден, така че да е забавен за всички: каква музика да пускате, какви забавления да измислите, дали пък вместо вкъщи да не помолите мама и татко да отидете в детски клуб където други хора ще мислят за всичко това. Ако на всеки рожден ден ви минават такива мисли през главата и не можете да решите, сме готови да споделим с вас няколко интересни и оригинални иди за парти за рожден ден. Ние самите сме ги изпробвали и нашите приятели много са ги харесали, така че сме сигурни, че и вашите ще направят това и много ще се забавлявате. Ще прекарате един незабравим рожден ден!

1. Ден на костюмите



Да се костюмирате като любимия си герои или нещо друго винаги е забавно. Така че организирането на такъв рожден ден е много просто. Всички гости и вие трябва да дойдете костюмирани. Единственото, което вие трябва да направите е да поканите гостите си и да ги предупредите за темата на партито на костюмите. Тя може да бъде любими супер герой, любими герой от книги, какъв искам да стана и всичко, което се сетите. И дори няма нужда да мислите повече за забавлението, интересните костюми сами ще ви го организират. :-)

2. Кулинарна вечер



Вместо да се чудите каква храна да приготвите за купона, защо не кажете на гостите си сами да я приготвят. Разбира се, няма да ги мъчим, а просто ще си организирането една забавна кулинарната вечер. Намерете най-интересните за вас рецепти, или погледнете в рубриката ни „малък готвач“. Купете с мама или тате продуктите и просто изчакайте гостите и започнете големия купон с приготвянето на храната. Отначало може би леко да не им хареса, но веднъж накарате ли да опитат няма да могат да се спрат.

3. Ролева игра



Ако все пак тези идеи не ви харесват и наистина искате нещо грандиозно, защо не опитате с ролева игра? Вярно, че трябва да обмислите нещата малко по-старателно и да напишете след това сценарий, но бъдете сигурни, че целият ви труд ще си струва. Направете история с много интриги и всеки от гостите ви трябва да получи описание на ролята си. На един наш рожден ден ние например направихме следното: историята беше следната на един много богат художник са откраднали наследството и детективът трябва да разбере кой го е направил. Рожденикът беше художника, а останалите имаха своите роли. Разбира се вие можете да си измислите и друга по-интересна история, включете в действие прекрасното си въображение.

4. Пиратски купон



Няма момиче, а пък най-вече момче по света, което да не обича пиратите. Направете пиратска украса, пиратски питиета и пиратско ядене. Можете и да се облечете като пирати. Можете да спретнете един такъв купон и без много средства. С подръчни дрехи и малко фантазия можете да си направите прекрасни пиратски костюми. Можете дори да организирате забавна пиратска игра за забавление на гостите. На лист хартия нарисувайте карта и я сложете в празна бутилка. След това трябва да има и съкровище то може да е просто кутия пълна с малки подаръчета или лакомства, а ако сте на по-голямо място, защо и да не трябва гостите ви да открият мястото където ще се проведе самият рожден ден.
Разбира се всяко пиратско празненство завършва с луди моряшки и пиратски танци.   

5. Мистична вечер



Ако вие и вашите гости смятате, че лека доза страх и неизвестност е вълнуваща и интересна организирайте един мистичен рожден ден. Можете, стига с вас да имате придружител, да организирате нощна обиколка на града. Това може би ви се струва тъпо, но повярвайте изобщо не е така. Мястото, в което живеете през нощта изглежда много по-различно и интересно. Можете да си направите нощ с призраци и да си разказвате страшни истории на фона на красива призрачна украса. Можете да си организирате и забавен лов на призраци. Просто направете тези духчета от салфетки и ги разпръснете из мястото на купона. След това всеки трябва да започне да ги търси, победител е този, които намери най-много.

Разбира се за незабравимото празнуване на рожден ден има още много и много забавни и интересни идеи, вие сещате ли се за други?

Снимки: freeimages.com

Вижте още:
Интересни идеи за парти за рожден ден
Игри за парти за рожден ден
Рожден ден със Спонджбоб



Коментари
2 коментара

крисия тодорова, 10 г.,

Публикувано на 25.07.2016

много хубави идеи и много интересни забави от мен много забавления

Гери Димитрова, 8 г.,

Публикувано на 04.01.2017

много яко

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град