любопитно

Начало | любопитно | Из вълшебството на театъра и магията на костюмите ще ви разходят актьорите София Маринкова и Илия Виделинов

Из вълшебството на театъра и магията на костюмите ще ви разходят актьорите София Маринкова и Илия Виделинов

Аз детето | 2018-04-27

Из вълшебството на театъра и магията на костюмите ще ви разходят актьорите София Маринкова и Илия Виделинов

„Светът е сцена и всички ние сме актьори“ гласи известният цитат на още по-прочутия по цял свят Шекспир. Да си добър актьор обаче никога не е достатъчно. Все пак какво бихте казали ако отидете на театър очаквайки да видите Пипи Дългото чорапче, а пред вас се появи момиче, което говори като нея, но няма лунички, няма плитки и да кажем е облечена с дънки. Това определено няма да е Пипи, нали? Същото би било и с всеки друг герой. Дори Спайдърмен и никой друг от „Отмъстителите“ не бихме познали ако не носеха своите отличителни костюми. Но да се върнем на театъра. Там костюмите са също толкова важни, колкото и репликите, които актьорите ще кажат. Те носят половината от вълшебството на сцената. Освен това са безкрайно интересни. Костюмите не са просто някакви дрехи – те помагат и на зрителите и на актьорите да се потопят още повече в света на сцената, в образите. При това костюмът не се прави никак лесно, а и е доста интересен. Трудно е да се повярва, но всеки един костюм си има специална забавна история.

Така например знаехте ли, че първият костюм е бил направен от лен в древен Египет и при това е ушит с 5-метрова игла. А знаете ли какво е чигар? Казахме ви – все любопитни неща и всички идват от света на костюмите. Ние също не ги знаехме, но ги разбрахме благодарение на актьорите от Театър „София“ София Маринкова и Илия Виделинов. С приятно чувство за хумор и много интересни факти те ни пренесоха във вълшебния свят на сценичните костюми. Сега е и ваш ред да го направите, като изгледате веселия репортаж от Bulgaria ON AIR. Отделете малко време и сме сигурни, че няма да съжалявате и че магията на театъра моментално ще завладее и вас!





Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град