спорт

Начало | спорт | Имайте амбиция и винаги се борете

Имайте амбиция и винаги се борете

Мария Дуковска | 2010-06-09

Димитър Бербатов награди най-успелите деца на България за 2009-а година на специална церемония в Народен театър "Иван Вазов".

Фондация "Димитър Бербатов" за втора поредна година връчва награди на най-талантливите български деца. Тази година в надпреварата за престижните отличия се включиха над 3000 деца от цялата страна и чужбина. В конкурса могат да участват българчета, които живеят в чужбина, но с едно условие - да се обучават в българско училище. Наградите бяха разпределени в три области - изкуства, наука и спорт. Възрастовите категории, в които се състезаваха децата бяха също три: 1-4 клас, 5-8 клас, 9-12 клас. Във всяка от тях имаше по трима финалисти, като само един от тях получи голямата награда – статуетка и годишна стипендия от фондацията.
За двамата подгласници бяха приготвени почетни грамоти. Тази година за първи път бяха учредени и специални призове за социална активност, като наградата е един ден в централата на УНИЦЕФ.

Специален гост на церемонията бе министър-председателят Бойко Борисов. В паузите между награждаването в различните категории, публиката успя да се наслади на няколко изключителни изпълнения на младите български таланти.
„Имайте амбиция и винаги се борете за това, което искате да постигнете“, отправи съвет към децата Димитър Бербатов. 



Коментари
1 коментар

Мария Петрова, 34 г.,

Публикувано на 09.06.2010

Дано повече родолюбиви българи подкрепят талантливите деца на Родината! Аз работя с млади творци и съм щастлива , че едно от тях е сред "Успелите деца на България" ! Пожелавам много успехи на младите таланти!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град