интересно

Начало | интересно | Има ли излишни и непотребни неща в този свят? – прочетете "Зелена приказка" и ще разберете

Има ли излишни и непотребни неща в този свят? – прочетете "Зелена приказка" и ще разберете

Аз детето | 2012-11-04

Има ли излишни и непотребни неща в този свят? – прочетете "Зелена приказка" и ще разберете

"Когато порасна и се опита да скача като всички останали разбра, че това изкуство не му се удава така лесно, както на другите. Всички наблюдаваха неговите жалки опити да скочи от едно камъче на друго. Камъчетата бяха седнали близко, за да могат по-лесно да обсъждат всички случки в гората. За останалите зелени скакалчета скачането не беше никакъв проблем, но за него беше тежко усилие. Зинедин толкова се изморяваше след всеки скок, че трябваше да почива, докато слънцето залезе."

Спомняте ли си тази приказка? Да – тя е написана от Вергиния Генова и от няколко години е публикувана на Az-deteto.bg Казва се "Зелена приказка". С радост ви съобщаваме, че и тя, както "Бяла приказка", е издадена в книжа и е част от поредицата "Цветни приказки".

А ако все още не сте прочели "Зелена приказка" ви препоръчваме да го направите. В нея ще намерите отговора на въпроса "Има ли излишни и непотребни неща в този свят?"
Скакалчето Зинедин от приказката ще ви научи че най-важното е, че никой, който се е родил не е излишен – каквото и да му говорят другите и каквото и да си мисли той самия. Трябва му само много любов, за да се научи да скача към върховете на своите мечти.

Книжката е с корична цена 3,50 лв. и може да бъде закупена от много книжарници, но бройките са ограничени.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град