интересно

Начало | интересно | Детско образователно ателие "Около звезда за една година"

Детско образователно ателие "Около звезда за една година"

Аз детето | 2012-11-21

Детско образователно ателие "Около звезда за една година"

На 24-ти ноември от 11 до 12 ч. в Природонаучния музей в София ще се състои детско образователно ателие "Около звезда за една година". В него всеки ще разбере, че Земята има своя път и посока в Космоса, а това определя много неща.

Ателието ще е от две части, като в първата част всеки ще има възможност да си припомни, че Земята се върти около себе си и Слънцето, както и че оста й е наклонена. Всички посетители на ателието ще бъдат разделени в групи по двама и ще оцветяват интересни рисунки на тема "Сезоните" и "Наклонената ос на Земята". А след това ще разкажат на всички какво са забелязали в рисунките.

Във втората част на заниманията ще имате за задача да откриете къде е България в мини-модел на Земята. След което, ще наблюдавате своите модели на Земята, как се въртят около модела на Слънцето и ще наблюдавате нещо много интересно: как Слънцето огрява България в продължение на „една година“. Ателието ще завърши с непринуден разговор какво се случва със Земята и времето в България в следствие на обиколката около Слънцето за една година.

Цената на ателието е 8 лв. За записване на тел.: 0882 523 281 (К. Митева от Био игри), 0886 455 796 (Ж. Петрова от Био игри), 0879 226 575 (г-жа Тошева от Природонаучен музей).

Вижте още:
Какъв е строежът на нашата планета — Земята?
Какво ще стане със Слънцето?
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град