зоокът

Начало | зоокът | Хипопотам се превърна в такси за костенурки

Хипопотам се превърна в такси за костенурки

Аз детето | 2014-10-01

Хипопотам се превърна в такси за костенурки

Забравете лодките - услужлив хипопотам се превърна в "езерно такси" за многочислена фамилия водни костенурки, пише в. "Дейли експрес".
Необичайната гледка се разиграла пред очите на Илейн де Кларк, 42-годишна домакиня от Ричардс бей, която била на посещение в националния парк Крюгер в РЮА заедно със мъжа си.
Съпрузите станали свидетели на това как хипопотам пренася на гърба си през водите на малко езеро най-малко 20 костенурки. Хипопотамите имат славата на агресивни животни, които не се боят да нападат дори най-свирепите създания - острозъбите крокодили.

В случая обаче водният гигант е показал нежната си страна, предлагайки уникална транспортна услуга на многобройна фамилия костенурки. Случаите, в които хипопотами превозват едно или две животни на гърба си, не са рядкост, но за пръв път представител на вида е забелязан да пренася толкова много създания наведнъж.

"Виждали сме и преди хипопотами да транспортират костенурки, но само по една или две. Гледката на този услужлив гигант с поне 20 костенурки, припичащи се на слънце върху гърба му, ни разсмя от сърце. Първоначално не повярвахме на очите си и дори помислихме, че това е някаква скулптура", разказва Илейн де Кларк.
 



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град