важните неща

Начало | важните неща | Гората е нещо свято и чисто!

Гората е нещо свято и чисто!

Пламена Чиликова, 12 г., Карнобат | 2008-04-08

Гора, това е дума, която означава не само зеленина и живот, а и любов... Любов към природата около нас.
Колко е хубаво да се събудиш и да видиш пред себе си голяма гора. Да се доближиш към нея и да си поемеш дълбоко от чистия въздух. Искаш да разбереш какво има в нея, защото е толкова загадъчна и в същото време толкова позната. Тя крие много тайни. Знае безброй истини. За съжаление не всички хора я обичат толкова много...
За някой тя е просто напразно заето пространство, една пречка, която трябва да бъде премахната. Но не е това правилното отношение към нея. НЕ!!!
Някога замисляли ли сте се колко ще е пусто и тихо без гората. Не ви ли е приятно, когато виждате как клоните леко се поклащат от вятъра и чувате примамливите песни на птичките, които се крият вътре в нея.
Гората е нещо свято и чисто. Тя е главната причина за чистия въздух, който всеки желае. Тогава не бъдете толкова строги към нея! Опитайте се да я обичате като нещо свое, защото тя е обща, тя е на всички хора по света. Не пренебрегвайте вашето всеобщо богатство - гората!!!
Направете усилие да я запазите. Не хвърляйте напразно хартийки и опаковки по земята. Нали всички претендират за “Европейска България”?! Тогава покажете на Европа, че нашата макар и малка страна има такава великолепна природа, покажете че има с какво да надминем другите държави. За какво трябва да има пожари в горите ?! Защо ги изсичат така безпощадно?!
Това все някога трябва да спре! Подканвам ви всички да НЕ бъдете безразлични към това, което става около вас. Нима не съзнавате как малко по малко гората губи своята красота? Спасете я, ако имате поне капка любов към магията на природата!

Участва в конкурса “Детска седмица на гората”Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град