спорт

Начало | спорт | "Фамилатлон" – празник на семейството, спорта и творчеството ще се състои в Южния парк

"Фамилатлон" – празник на семейството, спорта и творчеството ще се състои в Южния парк

Аз детето | 2012-05-11

"Фамилатлон" – празник на семейството, спорта и творчеството ще се състои в Южния парк

За четвърта поредна година в Южния парк в София ще се проведе "Фамилатлон" – празник на семейството, спорта, творчеството и здравословния начин на живот, посветен на Деня на Европа (9-ти май) и Световния ден на семейството (15-ти май).

Организаторите от Асоциация родители, Националния център за безопасен интернет и Столична община, са подготвили много спортове, забавления и изненади. По време на „Фамилатлон” всяко дете със своите родители ще може да избере своето семейно или индивидуално занимание от Панаира на възможностите. Над 40 спортни клуба са подготвили атрактивни демонстрации и състезания, които ще направят празника забавен, цветен и предизвикателен за осмелилите се да ги изпробват.

В програмата са включени бадминтон, капоейра, айкидо, паневритмия, спортно ориентиране, стрелба с лък, роботика, катерене, петанк, йога и още много спортове и забавления. Предвидени са множество изненади: голям велопоход, който ще обиколи Южния парк; малък велопоход (за по-малките участници) около Английските ливади; „Малката Европа“ – приключението, което ще постави на изпитание уменията за ориентиране на участниците; павилиони на различни европейски столици, които ще представят родните си страни с различни изненади.

Героят защитник на децата в интернет Флашко ще радва децата с весело настроение и ще ги упътва към щанда на Българската линия за онлайн безопасност и Националния център за безопасен интернет.
Ще има и изложба на скулптурите от стари компютърни части, участващи в конкурса ARTware, и награждаване на победителите.

Събитието ще се състои на 12-ти май от 11 до 16 ч. на поляната с гълъбите в Южния парк в София.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град