приказки от деца

Начало | приказки от деца | Езерото на рака

Езерото на рака

Мартин | 2012-03-21

Имало някога едно царство. В него някой крадял всичко златно, а оставял само вода върху земята. Хората предполагали, че крадецът е водно нещо. Хиляди хора ходили да го унищожат, но никой не се върнал.

Един смел барон решил да отиде и да убие морския крадец. Царят му дал кон и му казал: „Убий морския нахалник! Дай ми главата му и ще получиш ръката на дъщеря ми.“

Баронът тръгнал и вървял дни. Стигнал езерото на крадеца. Оттам излязъл някакъв голям рак, който казал че ще му изпълни три желания, ако остане да живее в подводния му град и не казва на никого от външния свят че съществува, но ако не остане, ще умре.

Баронът се съгласил, но само за да види какво е от долу под езерото в града. Разгледал и видял само блестящи къщи, но те били празни. Ракът му назовал в коя къща да влезе и той влязъл.

Вътре мебелите и всичко било сребърно, но искал да види другите къщи. Излязъл навън и пак нямало никой, дори и рака го нямало. Отишъл във съседната къща и видял един човек от неговото село, който бил обещал същото като барона, но от страх. Баронът му обещал че ще го измъкне и отишъл в другите къщи, като намирал пак хора и им обещавал същото. Накрая отишъл в един замък, който му правел впечатление и разбрал, че там е изходът.

Там бил ракът и стоял на трона. Щом видял барона, той разбрал, че е измамен и че баронът не се е страхувал, защото баронът носел своя меч в ръка. Ракът се нахвърлил на барона за да го погуби, но баронът го убил, а щом умрял ракът, езерото пресъхнало. Градът се издигнал на земята и хората били спасени, но не били намерени златните неща. Те били превърнати в сребърни къщи според проучванията на тогавашните учени, а баронът се оженил за царската дъщеря.

Прочетете още:
Интересни морски животни
Кораловият риф е най-големият жив организъм
Какво е Световен океан?
Морският леопард
Морето
Черно море
Моят град и морето
Случка в морето
Водораслите
Морското дъно
Една вълшебна морска история
Вълшебното ми морско приключение
Рибата, която не можела да плува
Приказка за една морска мечта
Морско приключение
Подводното царство в очите на Маги
Бел от отсрещния бряг
Добрата постъпка на делфините
Чудесата във водата



Коментари
2 коментара

Надежда Консулова, 11 г.,

Публикувано на 12.04.2012

аз детето.бг е супер сайт,но защо не ми давате да се запиша.Отдавна искам да се запиша,но вие не ме записвате.Защо??? :(

симона , ,

Публикувано на 07.06.2012

strahotna e

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град