За родители

Начало | За родители | Ето защо не трябва да пробивате ушите на малкото си дете

Ето защо не трябва да пробивате ушите на малкото си дете

Аз детето | 2022-01-25

Ето защо не трябва да пробивате ушите на малкото си дете

Хилари Дъф, знаменитост и майка на 3 деца, публикува снимка на своята 8-месечна дъщеря Мей, с пробити уши и не можем да спрем да си мислим колко е сладка. Макар че всички бебета, както и Мей са си сладури по принцип, обичките за ушите на Мей оставиха следа от въпроси дали трябва да пробиете ушите на детето си на тази възраст или не. Затова нямахме търпение да преценим и двете страни на спора и съставихме списък с причините, поради които е по-добре да не пробивате ушите на детето си до определена възраст.

1. Има възможности за инфекция

Всеки път, когато пробивате кожата на детето си, това отваря възможността инфекция да навлезе в тялото на вашето бебе. Независимо от предпазните мерки, бебетата имат развиваща се имунна система, която може да бъде засегната и от най-малкото нещо. Ако вече сте пробили ушите, потърсете признаци като подуване, сърбеж или зачервяване, което потенциално може да означава, че ушите са заразени. В този случай незабавно се свържете с вашия лекар.

2. Най-добре е детето само да вземе решение за пробиването на ушите, когато е достатъчно голямо

По този начин те ще имат по-голям контрол върху външния си вид и ще персонализират зоните, които искат да бъдат пробити. Ако позволите на детето си да поеме отговорност за наскоро пробитите си уши, това може също да му помогне да бъде предпазливо. Например, можете да напишете списък с нещата, които детето ви трябва да направи, за да поддържа ушите си здрави. Това може да включва измиване с мек сапун два пъти на ден и почистване на ушите със спирт и водороден прекис.

3. Кожата на бебетата е много чувствителна

Няма съмнение, че за малкото ви невинно бебе пиърсингът е малко по-болезнен от този на по-големите деца. Първото пробиване на уши често оставя продължителен дискомфорт в продължение на няколко дни.

4. Това може да попречи на вашето малко дете да се наслаждава на любимите си игри на открито

Пробиването на ухото на детето ви на по-малка възраст може да му попречи да се наслаждава на любимите си дейности, като плуване. При по-големите обеци има риск да се забият в дрехите или да бъдат издърпани от други деца. Ето защо е най-добре да изчакате детето ви да порасне до определена възраст, на която може да си вземе почивка от любимите си спортове и дейности за няколко месеца. Като общо правило е докато раната не заздравее правилно, се препоръчва да избягвате да извършвате всяка физическа активност, при която има много физически контакт с други деца. Това може да увеличи риска от инфекция, тъй като децата често докосват обиците на ушите си с мръсни ръце.

5. Може да доведе до алергични реакции

Алергията към никел е доста често срещана при деца с чувствителни ушни миди. Важно е да се отбележи, че златните бижута често съдържат и следи от никел. Сребърните бижута често са безопасни и се третират внимателно, за да поддържат ушите на детето ви здрави. Можете също да се консултирате с педиатъра си, преди да пробиете ушите на детето си, за да сте сигурни, че то е в безопасност от алергии.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град