сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Експресионизъм в буркан: забавно рисуване за всеки от 3 до 93

Експресионизъм в буркан: забавно рисуване за всеки от 3 до 93

Аз детето | 2020-07-24

Експресионизъм в буркан: забавно рисуване за всеки от 3 до 93

Искате ли да заприличате на едни истински ексцентрични и шантави художници, на които обаче всеки се възхищава. Много хора не разбират какво точно е нарисувано, но пък много им харесва – ето така накратко бихме могли да опишем експресионизма. Това е европейско течение в литературата и най-вече в изобразителното изкуство. Експресионизмът се стреми към засилване на изразителността, като за целта използва опростяване на формата чак до деформация, силни цветови контрасти и дистанциране от вида на обекта. При това вие не само ще рисувате в този стил, но и ще го правите както никой художник досега – в буркан с боб или леща.

Мислите си, че така не може да се нарисува нищо. Много грешите! Вярно, няма да има точно определени форми и ще е по-скоро цветна цапаница, но точно това е експресионизмът в най-чистия му вид. При това подобен начин за рисуване е забавен на всеки. Независимо дали сте на 3, на 13 или на 93 години – опитайте и ще се убедите в това. Пък и кой знае, може точно вие да сте този, който ще наложи ново течение – буркан експресионизъм. Добре звучи, нали?

За този интересен начин ще ви трябват празен прозрачен буркан с капачка, няколко цвята темперни бои по ваш избор, шепа боб или леща и лист хартия. Сега сигурно се питате какво да направите с всички тези неща. Спокойно, ей сега ще ви кажем!

Първо разрежете листа или пък просто го сгънете по средата и го скъсайте на две половини. Лесно е! После на дъното на буркана сложете малко боя. Няколко цвята на известно разстояние един от друг. Сега и интересното! Пъхнете листа така, че да стои огънат но прав, плътно да опира по стената на буркана. Тук трябва малко повече внимание, но за 1-2 минути няма как да не го направите. След това сипете в буркана малко боб или леща и плътно затворете с капачката.

Накрая и най-забавната част! Хванете буркана и го клатете. Можете да го клатите леко с едната ръка, силно и бързо и с двете или дори да подскачате докато го държите. Това правете докато не ви писне. Нашата препоръка е обаче да е най-малко 2 минути, за да стане на картина! Накрая внимателно отворете и извадете листа.

Виждате ли колко интересно и красиво се получи. Така можете не само да рисувате, но и да правите картички, а също и опаковки за подаръци. Стават доста уникално, а и никога досега не сте рисували така!

Ако обичате да рисувате по необичайни начини, опитайте и тези:
Огледалното рисуване е забавно, дори и когато си сам
Ароматните бои правят рисуването още по-интересно
Рисуване с фиджет хенд спинър? Напълно е възможно!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град