приказки от деца

Начало | приказки от деца | Дядо Коледа и вещицата Урсула

Дядо Коледа и вещицата Урсула

Антония Русалиева | 2010-12-15

Коледата идвала малко по малко. Джуджетата на Дядо Коледа непрестанно работели, за да успеят на време за коледната нощ. Снежанка също помагала с приготовленията. Тя шиела роклите на куклите, боядисвала камиончета, самолетчета и колички, правела закуска, обяд и вечеря на джуджетата и на Дядо Коледа. Всички били единни и си помагали.
За жалост имало една зла вещица, която се казвала Урсула. Тя мразела Коледа. Искала целият свят да е мрак и тъга. Дядо Коледа знаел това, но не се страхувал от нея, защото имал добри помощници, с които можел да преодолее всичко. Урсула не искала този празник да се състои и затова имала план.

Когато Снежанка излязла да вземе коледните писма, Урсула я хванала и я задърпала. Снежанка се опитала да се измъкне, но не успяла. Вещицата я заключила в една тъмна стая. Със своята магия злата вещица се преобразила като Снежанка. Отишла в работилницата и казала, че ще направи сладки за джуджетата. Те много се зарадвали и чакали сладките с нетърпение. Вещицата направила сладки, но към тях прибавила отрова, за да се разболеят джуджетата и да не могат да направят подаръците. Когато поднесла сладките, джуджетата веднага ги налапали. Отначало нищо не им станало, но през следващите дни се чувствали ужасно зле. Дядо Коледа, като ги видял, много се разтревожил. Ако джуджетата не се оправели скоро нямало да има Коледа.
В този момент заключената Снежанка се опитвала да се измъкне. Тя си спомнила, че Дядо Коледа й казвал никога да не изпада в отчаяние. Тогава видяла, че има остра пръчка на земята. Прерязала въжетата на ръцете и краката си и се освободила. Била заключена. С една дъска счупила големия прозорец и излязла навън. Затичала се към работилницата и накрая стигнала. Влязла и видяла болните джуджета. Казала им, че тя е истинската Снежанка, а другата е вещицата. Дала им отвара, с която ще се оправят от болестта.

В това време Дядо Коледа и Урсула влезли в стаята. Снежанка се хвърлила в прегръдките на белобрадия старец и му обяснила всичко. Тогава фалшивата Снежанка се преобразила в истинския си образ. Започнала да се смее подигравателно. Казала им, че остават два дни до Коледа и няма да успеят навреме. Дядо Коледа и другите обаче вярвали, че с общи усилия ще успеят. Вещицата казала, че ако не успеят, тя ще бъде господарка на света.

Цялата нощ работели, работели, но им оставали съвсем малко подаръци за приготвяне. На следващия ден били готови и слагали подаръците в чувала на Дядо Коледа. Урсула видяла, че са готови и трябвало да им попречи. Докато Снежанка, джуджетата и Дядо Коледа пиели чай, Урсула се промъкнала и скъсала въжетата на шейната, с които елените я дърпали.
Дошла нощта. Дядо Коледа решил вече да тръгва. Когато всички видели скъсаните въжета много се притеснили. Как Дядо Коледа ще раздаде подаръците по целия свят без шейната си? Снежанка взела панделките от косата си и завързала скъсаното място. Дядо Коледа благодарил и тръгнал. Когато вече бил раздал всички подаръци се върнал. Отишъл при Урсула за да й съобщи, че са успели да направят подаръците и Дядо Коледа да ги раздаде. Когато отишли Урсула била изчезнала завинаги. И така вече всяка Коледа била красива и весела!

Участва в конкурса "Разказ или стихотворение за Дядо Коледа и джуджетата"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град