зоокът

Начало | зоокът | Две черни пантерки и едно леопардче от Старозагорския зоопарк си търсят имена

Две черни пантерки и едно леопардче от Старозагорския зоопарк си търсят имена

Аз детето | 2022-10-24

Две черни пантерки и едно леопардче от Старозагорския зоопарк си търсят имена

Зоопаркът в Стара Загора обяви инициатива за избор на имена на двете малки черни пантери и леопард, които са най-новите обитатели. Това съобщи д-р Ивелина Илиева, ръководител на зоологическата градина за БТА. Предложения за имена могат да бъдат правени във Фейсбук страницата на зоопарка.

Всеки може да напише своите предложения до петък – 28 октомври. На 31 октомври, понеделник, в отделна публикация ще бъдат обобщени всички хрумвания, а кръстници ще бъдат хората, събрали най-много харесвания на идеята си. „Предвидили сме подаръци и ще се радваме да се съберем на общ празник в зоопарка по този хубав повод през ноември. Съвсем скоро ще бъде готова и осиновителската ни кампания. Работим по нея и ще се радваме нашите обитатели да имат свои благодетели“, уточнява д-р Илиева.

Малките представители на семейство Котки са в старозагорската зоологическа градина от началото на октомври. Те пристигнаха от Словакия и все още се адаптират към новия си дом. Животинчетата са на около 5-месечна възраст и типично по детски са игриви, но и срамежливи все още. „Изключително щастливи сме, че обогатяваме животинските видове в нашата зооградина. Черните пантери са мъжка и женска, а леопардът – с познатата оранжева и петниста окраска, е женски“, обясни още д-р Илиева.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град