афиш

Начало | афиш | Драчко от Силистра гостува на фестивала „Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново

Драчко от Силистра гостува на фестивала „Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново

Аз детето | 2023-07-12

Драчко от Силистра гостува на фестивала „Лято, кукли и приятели“ във Велико Търново

Спектакълът „Дракончето Драчко“ от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“ ще бъде представен на 15 юли, събота, от 11:00 часа на откритата сцена „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев“ в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Драматично-куклен театър Силистра ще изиграе най-новото заглавие от своя репертоар.

Автор и режисьор на пиесата е Янко Митев, сценографията и куклите са на Емелиана Тотева, а композитор е проф. Веселин Койчев. Участват актьорите Александър Павлов, Елена Кешишева, Станислав Георгиев и Стефан Станчев.

Не е лесно да си Дракон! Дори да си малко жълто драконче, което все още не изпуска огън, а само дим, си е мъка. Всички бягат от теб и ти си сам – без приятели. Добре, че съдбата не търпи такава неправда, а изпраща най-подходящия – Пожарникарчето Пройчо. Какви препятствия ги очакват? Елате и вижте!

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели“, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата и Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на читалище „Искра“ – партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0886 801 309 .

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град