любопитно

Начало | любопитно | Дайте път на зебрата

Дайте път на зебрата

BG Радио | 2003-10-04

Дайте път на зебрата

БГ Радио организира в София акция "Дайте път на зебрата". Целта е да обърнем внимание върху масовото неспазване на предимството на пешеходните пътеки.
С течение на времето ние от БГ Радио и охранителна фирма Егида се надяваме, ако не да изкореним, то поне да ограничим вредния навик на повечето от шофьорите да не дават предимство на пешеходни пътеки.
На 13 септември, събота, на столичното кръстовище при Ректората екипи на БГ Радио и общинската охранителна фирма Егида, както и някои от най-известните български музиканти, боядисахме вече изчезналата "зебра". Момичетата от Антибиотика, Ирина Флорин, Мери от Мери Бойс Бенд, момчетата от Хазарт, музикантите от група Те, Румънеца и Енчев, както и много други хванаха пръскачката и боядисаха пешеходната пътека. Това стана с нова технология, която се прилага за първи път у нас. Тя се нарича "шприц-пластик", ползва се в страните от Европейския съюз и с нея пътната маркировка свети през нощта.
Своя принос в боядисването дадоха групите Те, Антибиотика, Каффе, както и Ирина Флорин, Румънеца и Енчев, Янис и др.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град