сръчни ръце

Начало | сръчни ръце | Да украсим великденските яйца без боя

Да украсим великденските яйца без боя

Аз детето | 2023-03-30

Да украсим великденските яйца без боя

Великден идва съвсем скоро и е време да съберете идеи за украса на яйца! Спомняме си само два начина за декориране, когато бяхме деца, а именно комплекти за боядисване и пастели. От време на време ставахме малко луди и добавяхме стикери. А сега има толкова много забавни идеи и затова ви предлагаме да опитате и нещо малко по-различно. Разбира се, не забравяйте и червените яйца, те са важна традиция, но отделете няколко и за нещо по-нестандартно. Някога хрумвало ли ви е да използвате временни татуировки за украса? Опитайте!

Купете временни татуировки от тези, които най-много ви харесват. Най-често се намират в малките книжарници и магазините за 1 лев... Има ги също в кроасани и снаксове с подаръци. След това е лесно!

Първо трябва или да издухате яйцата, или да ги сварите. След това ги оставете да изстинат напълно. Ако са студени от престоя в хладилника, оставете ги за малко, за да се затоплят до стайна температура и тогава ги варете. Така няма да се спукат.

Поставете временната татуировка върху яйцето и продължете както обикновено, като накиснете кърпа във вода и я поставите отгоре върху картинката. (Също така може да се наложи да натиснете надолу около краищата с пръст.) Отлепете единия край бавно и проверете, ако картинката остава на яйцето – продължете. Ако ли не, намокрете пак кърпата и с нея леко разтъркайте картинката. След това отново бавно отлепете.

Стават чудни и нестандартни яйца!

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град