покани

Начало | покани | Ако не сте, все още можете да посетите Фестивала на пясъчните фигури в Бургас

Ако не сте, все още можете да посетите Фестивала на пясъчните фигури в Бургас

Аз детето | 2022-09-26

Ако не сте, все още можете да посетите Фестивала на пясъчните фигури в Бургас

Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас ще е отворен за посетители до края на септември. Работното време до края на месеца е от 9 до 20 часа, без почивен ден, съобщиха от общинския пресцентър.

Фестивалът на пясъчните скулптури е една от запазените марки в лятната културно-развлекателна програма на местната община. Тази година е петнадесетото му поредно издание, посветено на динозаврите.

Посетителите могат да видят дванайсет триизмерни изображения на праисторическите животни, като освен динозаври, има мамут, гигантска костенурка и други. По извайването на фигурите работиха 14 скулптори от България, като голяма част от тях са бургазлии. Любопитно е, че за направата им са използвани 5600 тона пясък със специални примеси, за да е устойчив на дъжд. Така дори и динамичното време това лято не би им навредило. Експозицията е разгърната на мащабната площ от пет декара, близо до Конната база – точно в парк „Езеро“. Там малки и големи ще могат да се потопят в атмосферата на пясъчния фестивал, да си направят снимки за спомен.

Вижте още:



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град