Човешкото тяло

Начало | Човешкото тяло | Ако можете да правите някое от тези 9 неща значи сте необикновени

Ако можете да правите някое от тези 9 неща значи сте необикновени

Аз детето | 2022-09-12

Ако можете да правите някое от тези 9 неща значи сте необикновени

Всички хора са специални и уникални по свой начин. Всъщност някои хора имат способности, които могат да ви удивят. Е, вярно, никой от нас не може да лети като Супермен, да изстрелва паяжина от ръцете си като Спайдърмен или да прави нещо друго фантастично като някой „мен“. Но някои от хората, включително и сред вас, могат да правят неща, за които може би никога не сте мислили или предполагали, че дори са възможни. Някои хора не могат да правят толкова прости неща като например мърдане на уши или повдигане на една вежда. Но вярвате или не, има няколко избрани, които могат. Затова сега ви предлагаме да прочетете кои изненадващи телесни функции открихме, които повечето хора просто не могат да изпълняват. Но вие може и да можете и това ви прави необикновени.

1. Изолиране на безименния пръст

Повечето хора не могат да не сгъват леко безименния си пръст, когато движат средния си пръст или кутрето (известен също като малък пръст). Въпреки това има хора, които могат да изолират безименния си пръст, за който се смята, че не може да се мърда без другите.

2. Докосване на брадичката или носа с език

Езикът на повечето хора не достига толкова далеч, но някои всъщност могат да докоснат носа или брадичката си с върха на езика си в това, което е известно като знака Горлин. Само едва 10% от населението на света може да извърши това движение.

3. Движение на крайниците в обратна посока

Ето един експеримент. Само внимавайте! Вдигнете десния си крак от земята и го преместете по посока на часовниковата стрелка. Сега опитайте да напишете числото „6“. Нямате нужда от хартия или моливи, просто напишете числото във въздуха с пръста на крака си. Повечето хора ще забележат, че без дори да се замислят, са започнали да движат крака си в обратната посока, отчасти защото числото включва кръг, обратен на часовниковата стрелка. Някои хора са изключения от това правило или поради начина, по който мозъкът им е свързан, или поради практикуването на някакъв спорт.

4. Потрепване на носа

Ако някога сте искали да мърдате нос като Саманта Стивънс, може да не сте успели. Дори Елизабет Монтгомъри от класическото шоу „Омагьосана“, просто помръдна устната си, за да създаде илюзията, че потрепва с носа си. Въпреки това има хора, които са в състояние да мърдат носа си, без да са вещици.

5. Глийкване

Когато езикът се движи напред, някои хора случайно изхвърлят плюнка от устата си. Това се нарича „Глийкване“ и е напреднала форма на плюене. Това може да се дължи на силни слюнчени канали или дори на определени храни като лимони. Глийкване съществува от години – има дори множество пиеси на Шекспир, които съдържат думата.

6. Кихане с отворени очи

Черепните нерви свързват носа и очите. Поради това, когато кихате, вие автоматично затваряте очи – добре, поне повечето хора го правят. Въпреки това е възможно да кихате с отворени очи и въпреки старата поговорка, това няма да доведе до изскачане на очите ви.

7. Сгъване на езика на две

Сгъването на езика на две е доста обичайно, но не всеки човек на Земята може да го направи. Някои хора са способни на дори по-странни трикове. Това може да включва сгъване на езика ви на три.

8. Самогъделичкане

За повечето хора е почти невъзможно да се гъделичкат сами. Това е така, защото гъделичкането е свързано с изкуството на изненадата; вашият мозък улавя усещанията, които причиняват чувство на гъделичкане, и го контролира, преди да ви засегне. Все пак не е невъзможно, при някои хора мозъкът осъзнава по-бавно, че усещанията са доброволни.

9. Огъване на палеца назад

Някои хора имат палец с двойна става, известен още като „палец на стопаджия“, който им позволява да го огънат назад. За тези хора не е болезнено да движат палеца си назад и няма риск от увреждане на функциите на палеца. Състоянието се причинява от дисталните стави на палеца. В някои случаи и двата палеца на човек могат да бъдат двойно съчленени; в други случаи само един палец може да бъде преместен назад.

Знаете ли за други необичайни способности? Вие самият имате ли необичайни способности?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град