Технологии и гейминг

Начало | Технологии и гейминг | Любимите ни забавни и полезни детски приложения за „Андроид“

Любимите ни забавни и полезни детски приложения за „Андроид“

Аз детето | 2015-11-20

В днешните технологични времена всеки знае, че „Андроид“ не се отнася просто за вид роботи от фантастичните романи и филми, даже напротив, вече почти никой не се сеща за роботите, а просто за телефон. Дори най-малките знаят какво е това и са използвали телефон или таблет, а дори и двете. За родителите остава притеснението за ползите и вредите от тези технологии и кое е полезното съдържание за вас, малки палавници. Но пък както знаем, никое дете не обича многото забележки, да му казват какво да прави, а още по-малко да го следят на всяка крачка и с всяко взимане на телефона или таблета. И колкото и родителите да се дразнят от загледалите се в мобилните устройства деца, трябва да се замислят и да признаят, че те са се превърнали в неизменна част от настоящето ни и още по-неотменна от нашето бъдеще. И за да не говорим само общи приказки, решихме да ви покажем как можете да докажете на мама и татко, че вие много добре знаете какво можете и не можете да правите на вашия „Андроид“ и че той всъщност може да е и забавен и полезен.

По наше мнение се оказва че подходящите приложения за тези устройства, които са едновременно поучителни и интересни са много малко, но все пак има достатъчно, след като дори си имаме любими. Можем да ви кажем, че най-добрите са разработени от компанията „Kidsopiа“. А ето и останалите, които си струва да пробвате.

Английски език за деца на „Ursa Games“

Ако английският в училище не е най-интересният урок, можете много лесно да го разнообразите с това приложение, то помага да се забавляваме и да учим английски ефективно. Освен че е напълно безплатно, съдържа и много богат речник от думи за животни, плодове, цветове, храна... и много други. Разнообразните и красиви изображения към думите със сигурност ще ви помогнат да ги запомните още по-лесно. За да е още по-забавно, има и мини игри, в които можете по интересен начин да практикувате научените думи.

Cut the Rope: Experiments

Обичате ли физиката? А да експериментирате? Може и да не ви се вярва, но тези две неща могат да бъдат съчетани в една изключително забавна игра, която има над 200 нива. Всяко ниво е различно и предлага ново предизвикателство, дори и за родителите. Целта на играта е да нахраните вечно гладното зелено чудовище. Звучи лесно, но понякога не е, трябва да мислите как по-точно да отрежете сложната плетеница от въжета и кое да е първото и последното, за да може бонбонът да падне точно в устата на Ом Ном. Опитайте я, ние лично понякога не можем да се откъснем от нея.

Детска градина на „forqan smart tech“

Не се отказвайте заради заглавието, в никакъв случай не е за бебета. Тя е за всички, малки и големи, които обичат пъзелите. Чрез това приложение-игра вие не просто ще редите пъзели, а ще се забавлявате с тях както никога досега. Освен пъзелите с животни, зеленчуци, плодове и различни начини за транспорт, ще можете да чуете и звуците, които издават и да прочетете интересни факти за всяко от тези неща.

Таблицата за умножение на „Gamerapps“

Ето че е време да навлезем и в тайните дебри на математиката и най-голямото й страшилище – таблицата за умножение. Или поне беше страшна досега. С това приложение ще я научите за нула време, освен това играта ще развие рефлексите и бързината на ума ви. Дори ще можете да предизвикате приятелите си на таблицата за умножение.

Приключенията на Тарльо Детски от „Hedgehog Academy“

Това е най-любимото ни приложение и затова го оставихме за накрая. Инсталирайки го, веднага попаднахме в магическия свят на полезните забавления и бяхме завладени от вълнуващата история на Тарльо и неговите приятели. Беше ни разказана изключителна история в 5 глави, като и ние и вие можете да се включите в история с преплетените задачи в контекста. Ето това предлагат новите технологии: имаме история и не сме просто наблюдаващи, но и участваме в нея. След като завършите успешно историята дори има 15 мини-игри: също толкова забавни и интересни, които неусетно ни помагат да развием своята концентрация, внимание, памет и логика. В началото на историята Тарльо тръгва на приключение в търсене на изгубената сянка на приятеля си Мишката. Щом се върне, той се залавя с чистенето на къщичката си с помощта на Катеричката. Следва рожденият ден за Зайо. Нощем той сънува, че е на гости в Земята на геометрията, където опознава геометричните форми, които живеят там. Историята завършва в гората, където Тарльо и неговите приятели построяват нова къщичка.

Вече сте готови, опитайте приложенията и покажете на мама и тате, че половин час прекаран пред телефона или таблета докато пътуваме в колата или градския транспорт не е толкова безполезен!

Снимки: pixabay.com и play.google.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град