важните неща

Начало | важните неща | „Колело за смет, за дете велосипед“ ще се проведе за втора поредна година

„Колело за смет, за дете велосипед“ ще се проведе за втора поредна година

Аз детето | 2016-03-12

„Колело за смет, за дете велосипед“ ще се проведе за втора поредна година

След първоначалния си успех кампанията за дарение на велосипеди продължава и тази година. Събирането на стари и непотребни велосипеди и велочасти ще обхване цялата страна, а дарения ще отидат в 5 града при над 200 деца, чиито семейства не могат да сбъднат мечтата им да имат собствен велосипед.

Кампанията започва на 14 март и ще продължи до 5 юни, като 29 май е крайният срок, до който всеки би могъл да дари велочасти или велосипед, който не употребява. Така благодарение на доброволци и на организаторите, събралите прах и ръжда колелета ще бъдат ремонтирани и ще заживеят нов живот.

Попово, Лом, Нова Загора, Кнежа и Кубрат са петте града, в които за Деня на детето от 1 до 5 юни ще бъдат организирани детски празници и готовите велосипеди ще бъдат раздадени. Миналата година „Колело за смет, за дете велосипед“ донесе радост на 70 деца от град Дряново. Този път кампанията се надява на повече подкрепа, като ще бъде по-дълготрайна и с по-голям обхват. Инициатор е работилницата за велосипеди 1bike с подкрепата на Дирекциите за закрила на детето в петте града и в партньорство с „DRAG Bicycles“, сдружение „МОГА – Дряново“, верига детски магазини Imaginarium и институт „Сервантес“ – София.

За желаещите да дарят велосипед начините са следните:

  • на място във велоработилницата 1bike на ул. „Цар Иван Шишман“ 45 (всяка събота и неделя);
  • вело магазини DragZone в София, Варна и Бургас;
  • магазините Imaginarium в София и институт „Сервантес“ в София;
  • изпращане с куриерска фирма Рапидо Експрес от техен офис до град Дряново за 1Байк. бг ООД, Александър Македонски, тел. 0887566446, като се ползват 20% отстъпка от цената (таксата е за сметка на изпращача);
  • изпращане с друга куриерска фирма до град Дряново за 1Байк. бг ООД, за Александър Македонски, тел. 0877/566 446 (таксата е за сметка на изпращача).

Повече за кампанията може да намерите на http://1bike.bg/kolelozadete.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град