интересно

Начало | интересно | E-образование

E-образование

Аз детето | 2006-04-15

Образованието излиза от класните стаи и навлиза в живота на учениците посредством компютърните технологии. На електронната страница с адрес www.e-edu.bg са публикувани учебници по 18 предмета, като още 12 са в процес на реализация. По този начин ще се насърчат учениците да използват компютърните технологии не само за развлечение, но и за научаване на полезни неща.

Учителите ще съставят и изпращат тестовете, които учениците ще решават on-line. Те ще съдържат 12 въпроса с 3 възможни отговора. Учениците ще разполагат с “пищови” и ще им се засича времето за което са решили теста. Ценна информация ще бъдат препратките към най-големите търсачки и указания как да се използват при научаването на един или друг урок.

Министърът Даниел Вълчев направи демонстрация как работи електронната страница, разработена от министерството. А журналистите получиха оценка "Много добър 5 +" след като решиха първия електронен тест в образователния сайт. Министърът сподели, че 20 000 лв. струва електронен учебник, който е много по-евтин от хартиения вариант. Също така от 2007 година за учениците от 5 клас се въвежда един час седмично по компютърно обучение.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град