За родители

Начало | За родители | 7 неща, които трябва да казвате на децата си всеки ден

7 неща, които трябва да казвате на децата си всеки ден

Аз детето | 2019-05-04

7 неща, които трябва да казвате на децата си всеки ден

Има толкова много начини да изразите любов към децата си, но смятаме, че има 7 ключови фрази, които децата ви трябва да чуват всеки ден. Като казвате тези неща, вие ще направите децата си още по-щастливи и ще укрепите връзката си със семейството. Казвате ли тези неща на децата си ежедневно? Не? А трябва, защото те са по-скъпи и по-ценни от всяка играчка на света и децата ще ги запомнят за цял живот. Именно тези думи ще ги направят по-добри хора!

Обичам те!

Не пропускайте и ден в който детето да не чуе тези думи от вас! Уверете се, че децата ви знаят, че без значение какъв ден е или какво се случва в живота, никога няма да спрете да ги обичате.

Правиш ме много щастлив родител

Не чакайте специален повод. Оставете ги да разберат колко щастливи ви правят ежедневно дори и с най-малките си постижения и победи. Написали са си домашното без да ги подсещате или пък са завързали сами обувките си, макар и не толкова точно... Това определено е повод да бъдете щастлив родител.

Ти си специален/специална за мен

От ранна възраст децата трябва да разбират, че са уникални и специални за вас!

Харесва ми, когато...

Отделете време всеки ден, за да посочите някакъв положителен аспект за техния характер, поведение, таланти, нещо смешно, което са направили този ден и т. н. Децата ви ще оценят положителното ви отношение и без да им натрапвате ще се стремят да се усъвършенстват винаги. А не е ли това, което всеки родител би искал?

Радвам се, че те има в живота ми

Оставете ги да знаят всеки ден, че те са най-доброто нещо, което някога се е случвало с вас, и вие сте благодарни за тях. Това е, което ще накара всяко дете да се усмихне истински и искрено. Да, може и да се радват на новия таблет няколко дни или дори няколко месеца, но тези думи ще запомнят за цял живот.

Вярвам в теб!

За децата е важно да знаят, че имате доверие в тях и във възможностите им. Това със сигурност ще им помогне да вземат добри решения в живота си.

Знам, че можеш!

Насърчавайте децата си ежедневно! Сами знаете колко важно е това!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град