важните неща

Начало | важните неща | 6 правила, които винаги помагат да изберете най-добрите подаръци

6 правила, които винаги помагат да изберете най-добрите подаръци

Аз детето | 2023-12-18

6 правила, които винаги помагат да изберете най-добрите подаръци

Когато разменяме подаръци с някого и изведнъж осъзнаваме, че той е подготвил нещо много по-добро за нас, отколкото сме избрали ние за него, това е неприятно. Разбира се, нашите намерения имат значение и любовта, която влагаме в тях, има значение, така че почти всичко може да бъде добър подарък. Тайната тук не е цената или размерът, а изборът на правилното нещо за правилния човек. Ето някои принципи, които ще ви помогнат да бъдете креативни и винаги да измисляте страхотни идеи.

1. Не забравяйте, че не всеки подарък трябва да променя живота или да е скъп

Търсенето на подходящ вариант често започва с въпроса „Какъв подарък мога да дам само на този човек?“ или „Какъв подарък ще покаже на този човек, че го познавам много добре?“ Но да изберете нещо, което ще отговаря на тези критерии, е наистина трудно. Освен това подаръкът не е задължително да предизвиква буря от емоции у получателя. Нещо забавно, приятно или успокояващо също е перфектно. По същия начин не е нужно да харчите много пари, за да бъде подаръкът ценен. Може дори да ви хрумне интересна идея, която няма да ви струва нито стотинка. Например организирайте размяна на книги на семеен празник, когато всеки избира нещо от личната си библиотека, което смята, че другият ще хареса.

2. Проверете избора си с кратък контролен списък

Състои се само от три въпроса:

  • Мога ли да запозная един човек с нещо, което той едва ли би знаел за себе си?
  • Мога ли да му дам по-добра версия на това, което би купил за себе си?
  • Мога ли да му дам увереност, че е разбран?

Ако поставите отметка до поне една от тези точки, най-вероятно сте взели наистина добър подарък. Третият момент е особено важен, защото обикновено даваме нещо, за да знаят другите, че са забелязани и разбрани. Показваме любов чрез подаръци, които отразяват личността на любимия човек и начина, по който го виждаме. Можете да му купите скъп модел на радиоуправляема кола, но също така можете да намерите реплика на проста кола, подобна на тази, която му носи някакви хубави спомени.

3. Съхранявайте списък с идеи

Хората, които знаят как да правят готини подаръци, не мислят за тях няколко седмици преди празника, но почти винаги записват идеи през цялата година. И актуализират списъците с потенциални възможности, когато човек спомене някакво желание или когато попадне на нещо интересно в интернет. Нищо не ви пречи да създадете такъв списък във всяка удобна форма, например в бележки на телефона си. Ако вашите близки се интересуват от нещо необичайно, да речем ръчно изработени предмети, можете да се абонирате за бюлетини от специализирани магазини или тематични акаунти в социалните мрежи, за да не пропуснете нови неща.

4. Съставете малка биография на получателя

Дори да познавате добре човека, на когото ще подарите, това пак не е лесна задача. Най-близките хора най-трудно измислят приличен вариант. Опитайте се да се отдалечите от грандиозните планове и да съставите кратка биография на човек, описвайки неговите интереси и хобита само с три изречения. Например: „Баща ми цял живот е бил електротехник, обича да решава кръстословици и смята, че ходенето на фитнес е загуба на време.“ Ако сте прекарали дълго време в избор от идеални подаръци, опитайте се да спрете да мислите за любимия човек като за потребител. Много по-добре е да представиш нещо, което казва: „Виж, татко, това е за теб“.

5. Не се притеснявайте за подаръци за някого, когото не познавате добре

От гледна точка на етикета, подаръците за непознати могат да бъдат персонализирани, но не трябва да бъдат прекалено лични. По-добре да изберете нещо, свързано с вашите хобита. Когато не познаваме добре един човек, не е нужно да търсим подарък, който да демонстрира неговия характер или нашето отношение към него, защото всъщност все още нямаме тясна връзка. Ето защо най-важното е да намерите нещо, което ще направи получателя поне малко по-щастлив. Достатъчно е да знаете само един факт за него, за да намерите нещо интересно.

6. Помислете за универсалните подаръци

Ако сте опитали всичко, но не сте стигнали до нищо, обърнете се към доказани опции. Има няколко от тях:

Книги. Това все още е много добър подарък и чудесна възможност да опознаете човек по-добре. Може да изберете нещо, което харесвате или нещо, което отговаря на интересите на получателя, като например нова най-продавана мистериозна книга, пътеводител за градски птици или колекция от рецепти.

Храна, напитки и продукти. Може да е нещо по-необичайно като редки подправки или красив шоколад.

Абсурден брой любими неща. Ако знаете, че някой харесва определени неща, просто му подарете много от тях. Например гигантска кутия шоколадови яйца. Забавно е. И това показва, че познавате човека. Един чифт чорапи ще изглеждат тъжни, пет чифта ще изглеждат странни, 10 ще изглеждат интересни, а 100 ще изглеждат просто смешни и нелепи, което ще ги направи отличен подарък.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град