спорт

Начало | спорт | 4 полезни и развлекателни летни спортове, които да опитате още сега

4 полезни и развлекателни летни спортове, които да опитате още сега

Аз детето | 2023-06-26

4 полезни и развлекателни летни спортове, които да опитате още сега

С идването на дългите часове дневна светлина и чудесното време няма нищо по-хубаво от това да си навън. Особено пък и когато си свободен и нямаш никакви задължения. Или почти никакви освен малко книги и няколкостотин задачи по математика. Ама има време – те могат да почакат, защото колкото важно е да развиваш ума си, толкова важно е и да развиваш тялото си и няма по-добър момент от лятото за това. Няма и по-добри начини от тези 4 полезни и развлекателни типично летни спортове, които ще ви предложим и се надяваме да опитате още днес или утре!

Крикет

Макар и не толкова популярен у нас, крикетът се смята за идеален за деца от всякаква възраст. Той развива доста полезни умения, а също така и е различен и забавен. При това не е нужно да се записвате при специален треньор. Разбира се ако крикетът ви харесва толкова много, че да искате да станете повече от просто деца, които се забавляват можете и да потърсите. За всички други случаи просто се запознайте с правилата за крикет, като прочетете тук и след това организирайте заедно с приятелите си лятната забава. На бас, че на всички ще им хареса толкова много, че ще искат да го правите всеки ден.

Лека атлетика

Кой не обича да тича? Е, не, разбира се, когато се опитваш да хванеш автобуса или пък закъсняваш за час, а когато си тичаш тихо и спокойно в парка или пък тренираш лека атлетика на стадиона. Да, леката атлетика е прекрасен спорт за всяка възраст и най-вече за децата. Тя е вълнуваща, бърза и раздвижва цялото тяло. Освен това ако си наистина добър печелиш и много медали. Това си е доста добър стимул да тренирате, пък и доста популярен спорт у нас.

Тенис

Също чудесно предложение, за което обаче няма да хабим толкова време да ви убеждаваме. Всеки знае що за чудо е тенисът и колко интересен е той. Само ще ви кажем, че благодарение на него можете да развиете рефлексите си и те да станат по-добри дори от тези на Спайдърмен, а също и бързото си мислене. Нали помните онези около стотина задачи по математика? Е, ако сега прекарате известно време с тениса, после вероятността да ги решите по-бързо е голяма.

Плуване

Кое дете пък не обича водата, да се потопи в нея или дори да плува. Плуването е прекрасен спорт, няма нищо по-хубаво от това да усещаш как се носиш лек като перце по водата или пък да си под нея. В басейн или в морето – плуването винаги е вълнуващо, освен това е полезно за цялото тяло.

Сега какво още чакате – отивайте да спортувате.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град