играчки

Начало | играчки | Знаете ли коя е най-купуваната играчка от 16 години насам?

Знаете ли коя е най-купуваната играчка от 16 години насам?

Мирела Любенова | 2018-06-19

Знаете ли коя е най-купуваната играчка от 16 години насам?

Играчките винаги са били много и най-различни. Вашите родители със сигурност с умиление си спомнят за някоя играчка, която са искали дълги години и най-накрая са получили и може би често ви разказват тази история. Особено когато вие им поискате нещо, а на вас ви се струва доста тъпо да си чакал 5 години за робот на пружина, който си мърда ръцете например. Факт е, че играчките днес, както и желанията ви са доста по-различни от това, което възрастните си спомнят. Все пак в годините на такъв технологичен напредък, няма как и играчките да не са доста по-различни и интерактивни, почти като живи. Ако майките и бащите ви са обичали да играят с пластмасови кукли, плюшени мечета и дори не са чували за смартфони и таблети, то днес нещата са много по-различни. Децата знаят толкова много неща, за които възрастните могат просто да си мечтаят. Играчките също са по-различни, за бабите и дядовците ви сигурно са направо като извадени от фантастичен филм – те говорят, ходят, пеят, отговарят ви и какво ли още не.

Има обаче една играчка, която почти не се е променила през последните 16 години и както вашите бащи и майки са си играли с нея, така и повечето от вас сега със сигурност искат или дори вече я имат. Сещате ли се коя е тя? Ще ви подскажем – става въпрос за странно пухкаво животинче, което говори на свой собствен език... Има много такива... Може би, но едно е това, което се продава вече повече от 10 години и въпреки това си остава номер едно – то се нарича Фърби.

Беше 1998 година, когато за първи път Фърбитата се появиха у нас, както и по целия свят и всички бяха буквално полудели по това творение. Всяко дете искаше да има Фърби за свой домашен любимец. Макар сега вече истерията да не е чак толкова голяма и децата по света да искат и iPhone, ховърборд, Фърбитата още се държат в класацията на най-желаните и продавани играчки и то на първите 3 места, според различните производители. Естествено, като всяко нещо и това пухкаво интерактивно животинче се е развило до известна степен, но основата си остава същата, каквато е била и през 1998 година.

Знаете ли, че на създателите на малкото плюшено животинче им е отнело само 9 месеца, за да го измислят и усъвършенстват. Само дето те въобще не били сигурни, че ще се хареса. Даже напротив, Дейв Хамптън и приятелят му Калеб Чънк, дори не били сигурни и в минимален успех. Дейв дори смятал, че и безплатно да раздават играчките, те пак не биха се харесали и че децата ще ги намерят за твърде странни и плашещи. Както сами виждате обаче, оказало се точно обратното.

Децата твърде много харесали чудноватото същество, което въображението на двамата изобретатели било измислило. Всеки искал да си има едно такова, което да му пее и говори на своя „фърбенски език“. Дори се намерили хора, които да измислят речник за този език и колкото и двамата създатели да се опитвали да обяснят, че такъв език няма и не значи нищо, фенове на плюшковците от целия свят си направили фенречник, според който разпознавали в звученето тази или онази дума. Така Фърбитата не само станали най-голямата изненада за Дейв и Калеб, но и за целия свят.

Днес, макар нещата да са доста по-различни и играчките да имат твърде много конкуренция, според много производители децата по света все още желаят да си имат едно от тези приятелчета, с което да си говорят, пеят и то да им разказва приказки, а непрекъснатите подобрения и модернизирането на Фърбитата още ги държи в класацията за най-желаните играчки през последните 16 години.

А вие имате ли си любима играчка, коя е тя? Споделете с нас!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град