играчки

Начало | играчки | 15 000 покемона, 11 000 пингвина и още куп играчки в най-необичайните колекции на света

15 000 покемона, 11 000 пингвина и още куп играчки в най-необичайните колекции на света

Аз детето | 2020-06-16

15 000 покемона, 11 000 пингвина и още куп играчки в най-необичайните колекции на света

Играчките са част от детството на всеки един от нас. Независимо дали харесвате кукли, коли или и двете, всеки от нас е играл с играчки. С някои от тях много дълго, с други само за няколко часа. Въпреки това няма човек на света, който да не ги е обичал. Да не говорим, че по всяка вероятност мама и татко пазят поне една играчка, която е била част от детството им по сантиментални причини и за да могат да се връщат в магията му от време на време. Вашата стая пък сигурно е дом на всякакви плюшени мечета, зайчета, топки, кукли. С времето някои от тях ще изчезнат, а други ще останат, за да ви напомнят за безгрижните дни. Има обаче и такива възрастни, които не искат да изоставят детството изобщо. За тях играчките са не само приятен спомен, а истинско хоби.

Днес ще ви заведем с нас в света на играчките, но не онези обикновените, които намирате по рафтовете на любимите си магазини. Тук играчките ще са с хиляди и ще ви накарат да паднете от почуда, защото те са събирани с години от най-страстните и странни колекционери и рекордьори на света.

Пика-пика-пикачуууу!

Помните ли сериалчето за Аш и неговото необичайно животинче Пикачу? Преди няколко месеца имаше и една игра по това детско, която за момент беше завладяла света, а още преди това пък имаше дрехи, чаши, храни и много-много играчки с любимите на поколения деца покемони. Днес децата може и да са ги забравили и да си имат нови любими герои, но има една дама, която толкова е обсебена от покемоните, че чак е влязла в книгата на рекордите на Гинес. Тя се казва Лиза Кортни и е толкова увлечена по странните животинки, че има колекция от 15 хиляди плюшени покемона. Да, очите не ви играят номера – цифрата е точно 15 хиляди!

Нашествие на сови

Лиза обаче не е единствената, която си пада по плюшените играчки. Нейна достойна конкурентка е Пам Баркер. Е, да, тя не събира покемони, а плюшени сови, но пък това не прави колекцията ѝ по-малко впечатляваща. Жената твърди, че още от съвсем малка е била привлечена от совите. Всеки път, когато ходила до зоопарка в родния си град се залепяла за клетката на совите и не мърдала оттам с часове. За нея те са красиви и мистериозни създания, които тя обича и до днес. Не може да си има истинска сова, както е мечтала много пъти, затова пък има колекция от 18 хиляди плюшени такива. Къде ги побира, ето това се чудим!

В света на гумените патенца

Гумените патенца са любима играчка за къпане на много деца в САЩ и още толкова по света. Те са забавни, с ярък цвят и много интересни. Въпреки това нито едно дете не може да се похвали с колекция като тази на Шарлота Ли. Колекцията на мис Ли наброява точно 5 500 гумени патенца. Трябва да има огромна вана у тях, завиждаме ѝ!

Толкова много пингвини

Знаете ли къде има най-много пингвини? Не, не са на южното полукълбо. Живеят и там, но не на това място има най-много. Огромен брой пингвини има в дома на Бригит Бенегс. Ако трябва да бъдем по-точни тя съжителства с 11 хиляди плюшени, порцеланови и пластмасови пингвини. Своята колекция тя събира още откакто е на 10 години.

Всеки ден е Коледа

Как бихте се почувствали ако всеки ден е Коледа? Може би по някое време ще ви омръзне. Това обаче не се случва с Жан-Ги Лакер от Канада, който събира всякакви фигури и играчки с образа на Дядо Коледа. Да не говорим, че дори всеки ден се облича с коледен костюм и внася наистина весело настроение в квартала, в който живее. Често дори раздава подаръци на съседите си. Какъв странен, но мечтан съсед.

В света на водните пистолети

Няма да повярвате ако ви кажем, че Крис Рейд всъщност е сериозен учен занимаващ се с проблемите на глобалното затопляне, който в свободното си време събира водни пистолети. Но това си е самата истина. Той няма с хиляди, всъщност са само 500, но като се има предвид, че това е новото му хоби само от 4 месеца насам определено се справя добре. А пък ние не можем да спрем да си мислим каква върховна водна битка би се получила.

Звездна колекция

След като вече сме започнали със сериозните хора ето ви и една изненада за десерт. Или пък е по-точно да кажем черешката на тортата на колекционерите. Известната певица и актриса Тейлър Суифт, която несъмнено познавате, а може би дори и харесвате, също е луда колекционерка. Тя събира снежни глобуси. Сещате се какво е това – онези интересни топки вътре пълни с коледни фигурки или пък такива на известни обекти като Айфеловата кула, които като ги разтръскаш все едно вали сняг. Всъщност са много красиви и завиждаме на г-жица Суифт, която има цели 300 от тях!

Удивителни колекции, нали? Сега и на нас ни се прииска да започнем да събираме нещо. Сетихме се, ще събираме обвивки от бонбони! Сега ви оставяме, защото започваме със събирането! ;-)

Снимки: Buzzfeed



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град