любими герои

Начало | любими герои | Защо харесвам "Вещиците" на Роалд Дал

Защо харесвам "Вещиците" на Роалд Дал

Добринка Райкова | 2014-08-20

Защо харесвам "Вещиците" на Роалд Дал

„Вещиците” от Роалд Дал е моята любима книга. Тя ми харесва, защото едно момче минава през всякакви трудности, но не се предава. Главните герои нямат имена: те са бабата и нейният внук. В книгата се разказва за вещици, които искат да унищожат децата по целия свят. След като бабата, която единствена знае за тях, казва на момчето за заплахата, то решава да се бори с вещиците. Родителите му са починали при катастрофа и то е само в живота. Въпреки това то се жертва за другите деца. Вещиците превръщат това момче в мишка. То никога не възвръща човешкия си образ. Не е възможно бабата да помогне на внука си. Със своята постъпка момчето подарява на всички деца бъдеще. В края на книгата доброто побеждава злото. А децата заживяват щастливо.

* * *
Участвайте и вие в конкурса. Как разберете тук!



Коментари
5 коментара

Яна Костадинова, 10 г.,

Публикувано на 21.08.2014

И аз съм чела тази книжка и наистина много ми хареса.А за описанието ти-справила си се чудесно!Описала си книгата отлично,знаеш за какво се разказва...Браво!

Давид , 13 г. г.,

Публикувано на 24.08.2014

Твоето разказче ме направи щастлив, защото завършва оптимистично, подобно на книгата! :-)

Диляна , 14 г.,

Публикувано на 08.09.2014

Страхотна и весела книга! Браво за разказчето ти! :-)

Габриел Желев, 9 г.,

Публикувано на 16.12.2014

Тази книга ми харезва.Не съм чел книгата но ми се струва че ще е страхотна.Хрумна ми да напша за книгата на Роалд Дал ,,Чарли и шоколадовата фабрика"но се страхувам някой да не открадне идеята ми

Алекс , 12 г.,

Публикувано на 06.03.2015

Аз съм прочела апсолютно цялата книга и много ми харесва!!! Обичам да чета за вещици особено като повярвам че са истински и още повече ми харесват и когато прочетох книгата много се развълнувах и мисля че тя е една от най хубавите и готини книги в която се разказва за истински вещици!!! :)

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град