спорт

Начало | спорт | Започна записването за участие в най-големия футболен турнир за деца

Започна записването за участие в най-големия футболен турнир за деца

Аз детето | 2017-01-09

Започна записването за участие в най-големия футболен турнир за деца

Започва записването за участие в най-големия междуучилищен футболен турнир за подрастващи „Купата на Coca-Cola“. Тазгодишното издание на надпреварата ще обхване 10 региона от страната, два от които ще бъдат домакини на футболните мачове за първи път – Враца и Кърджали. Училищата от Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Враца, Кърджали, Пловдив, Русе, София и Стара Загора могат да заявят своето участие, като попълнят необходимите документи, които могат да намерят на kupata.bg.

За шеста поредна година турнирът ще раздвижи ученици на възраст между 12 и 14 години от цялата страна заедно с техните семейства и приятели. Футболните срещи на регионално ниво ще се състоят в периода март-юни, а името на отбора-финалист ще стане ясно по време на големия финал през месец юни 2017 г.

Турнирът стартира през 2012 г. и понастоящем е най-големият междуучилищен футболен турнир за подрастващи в България. За шестте години от своето създаване първенството е обхванало близо 70 000 ученици на възраст от 12 до 14 години, като само през 2016 г. в него са се включили над 16 200 подрастващи от близо 400 училища от малки и големи населени места от цялата страна. Инициативата е насочена към развиване на социалните умения на учениците чрез участие в спортни активности, поднесени по атрактивен за тях начин.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град