любими герои

Начало | любими герои | Всичко интересно за героите от новия филм по „Книга за джунглата“

Всичко интересно за героите от новия филм по „Книга за джунглата“

Аз детето | 2016-03-26

Всичко интересно за героите от новия филм по „Книга за джунглата“

Маугли (Нийл Сети)

Маугли е човешко дете, изоставено в джунглата още като бебе и отгледано от глутница вълци. Когато разбира, че вече не е добре приет в джунглата – единственият дом, който някога е имал – Маугли се отправя на завладяващо пътешествие, за да открие самия себе си, напътстван от строгата пантера и негов наставник Багира и свободолюбивия мечок Балу.

Багира (с гласа на Бен Кингсли)

Багира е загладена и зашеметяваща пантера, която спасява Маугли, когато е изоставен като бебе в джунглата. Багира има слабост към момчето и така голямата котка и човешкото мъниче се привързват един към друг. Като наставник на Маугли, Багира чувства, че е негов дълг да помогне на момчето да напусне джунглата с достойнство, когато моментът настъпва.

Ракша (с гласа на Лупита Нионго)

Ракша, любяща и силно покровителствена вълчица-майка, обича дълбоко всичките си кутрета – включително човешкото пале Маугли, когото осиновява като свое, когато е изоставен в джунглата като бебе.

Акела (с гласа на Джанкарло Еспозито)

Акела е силният и кален алфа мъжкар, който носи на плещите си отговорността за глутницата вълци. Уверен лидер, Акела поддържа реда и прилага закона на джунглата. Въпреки че приема човешкото дете в глутницата, Акела се тревожи, че когато Маугли порасне, той ще застраши сигурността на семейството.

Шир Хан (с гласа на Идрис Елба)

Бенгалският тигър Шир Хан носи белезите си от Човека, което налива масло в омразата му към хората. Страховитият тигър не крие чувствата си към човешкото дете Маугли и неговото присъствие в джунглата. Мисията на Шир Хан е да се погрижи Маугли – и огънят, който Човекът владее – не представлява бъдеща заплаха. Дълбоко в себе си Шир Хан жадува да си отмъсти на човека и Маугли ще плати цената.

Каа (с гласа на Скарлет Йохансон)

Каа зърва Маугли за първи път, когато го открива сам-самичък в джунглата. Огромният питон използва своя изкусителен глас и хипнотичен поглед, за да омае Маугли, който не може да устои на пленяващата ѝ прегръдка.

Балу (с гласа на Бил Мъри)

Балу е свободолюбив мечок, който среща Маугли, след като момчето е прогонено от джунглата. Бохемският му дух оказва своето влияние на мъничето и отключва неговата интроспекция.

Крал Луи (с гласа на Кристофър Уокън)

Крал Луи управлява Бандар-лог – колония от диви и лукави маймуни. Огромният орангутан е фактор, който не бива да се подминава, и отчаяно иска да научи тайната на смъртоносното „червено цвете“ на Човека – огънят, и е убеден, че мъничето знае каквото му е необходимо. Сладкодумният водач прави всичко възможно да принуди Маугли да му даде каквото търси.

„Книга за джунглата“ е в кината на 3D, IMAX 3D и 4DX от 15 април 2016 със субтитрирана и дублирана версия.


Вижте още:

Дисни вдъхва нов живот на „Книга за джунглата“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град