зоокът

Начало | зоокът | Време е за нови попълнения: зоопаркът в София с първи бебета за годината, бургаският също има с какво да се похвали

Време е за нови попълнения: зоопаркът в София с първи бебета за годината, бургаският също има с какво да се похвали

Аз детето | 2020-04-15

Време е за нови попълнения: зоопаркът в София с първи бебета за годината, бургаският също има с какво да се похвали

С настъпването на пролетта се появиха първите бебета животни, съобщиха от Софийския зоопарк. На бял свят вече се появиха 3 муфлончета, 1 африканска антилопа личи, 3 камерунски козички и 3 прасенца от вида огърличесто пекари. Животните се чувстват добре и растат под грижите на родителите си и на служителите на зоопарка.

„Въпреки че поради пандемията с коронавируса COVID-19 „Зоологическа градина – София“ е временно затворена за посетители, ние ежедневно публикуваме на Фейсбук профила на зоопарка видеоклипове и информация за животните и техните гледачи. Така се стремим да направим съпричастна публиката към това, което се случва в зоопарка и сега, когато няма достъп до нас“ – каза директорът на зоопарка Добромир Бориславов.

Зоопаркът в Бургас също се хвали с много нови бебета! След малката лама, муфлончето, кенгурото албинос и лемурчетата, две майки родиха четири холандски миникозички. Очаква се скоро на бял свят да се появят и малките на двойката полярни вълци. „Когато отворим (вярваме, че ще е скоро), ще можете да видите всички бебета да скачат и играят“, каза собственикът на къта за животни Кръстю Дъбов. А до тогава и те предлагат виртуални разходки! Днес там се отглеждат повече от 60 вида животни.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град