игри в дома

Начало | игри в дома | Великденски игри

Великденски игри

Аз детето | 2013-05-03

Великденски игри

Очаквате ли гости на Великден или пък сте решили да го отпразнувате само със семейството? И в двата случая ви предлагаме няколко великденски игри, с които да всички да се забавляват на празника.

Опашката на заека

Потърсете весела, достатъчно голяма картина на заек и я закачете на стената. Може предварително да си отделите един следобед, в който да се позабавлявате, рисувайки и подготвяйки постера със заека. След това залепете по една топка памук на няколко парчета тиксо със двойно залепване, за да направите опашките. Намерете парче плат или шапка, с която да закриете очите на играчите. Всеки участник застава на няколко стъпки от картинката и със затворени очи и опашка в ръка се стреми да уцели точното място.

Горещо яйце

Може би сте играли на гореща топка. Е, тук принципът е същият, само че имаме и музика. Изберете най-веселите песни, за които се сещате и наредете столове в кръг. Трябва ни само едно яйце. Избира се един участник, който ще е диджеят, и той сяда така, че да не вижда кой къде е седнал. Пуска се музиката и се започва предаването на яйцето от един участник на следващия. В момента, в който диджея прекъсне музиката, този, който държи яйцето, изгаря. И така, докато не остане един победител.

Прехвърляне на яйце

Ще ви трябват няколко сурови яйца, отбори от по двама души и пространство, което ще можете лесно да почистите. Участниците застават двама по двама един срещу друг и започват да си подхвърлят яйцето, като след всяко успешно разменяне, минават крачка назад. Печели този отбор, който последен счупи яйцето си.



Коментари
5 коментара

Диди , ,

Публикувано на 03.05.2013

Готини игри! :) Честит Разпети петък.

simoua колаксъзова, 7 г.,

Публикувано на 26.05.2013

здравейте честит кирил и методий да са здрави щасливи и лачезарни както винаги

Августиана Горанкова, 7 г.,

Публикувано на 01.12.2013

Много готини игри.

ема воденичарова, 9 г.,

Публикувано на 16.02.2014

играта ми харесва, но мее страх да не се разплеска яйцето.

evgeniq kederova, 9 г.,

Публикувано на 26.08.2014

qko

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град