приказки от деца

Начало | приказки от деца | Вълшебният снежен човек

Вълшебният снежен човек

Мая Желязкова | 2015-02-24

Вълшебният снежен човек

Имало едно време семейство с три дечица. Семейството живеело в планината. Един красив зимен ден, завалял пухкав бял сняг и след като натрупал дълбока снежна покривка, децата решили заедно да си направят Снежен човек, но точно, когато бил готов, вместо да си поиграят, две от децата изоставили третото, най-малкото, само навън и се прибрали в къщата. Детето много се натъжило. В този момент, Снежния човек проговорил. Малкото детенце го наблюдавало с удивление. Снежният човек му казал, че не е обикновен, а вълшебен и затова може да говори. Попитал го защо е тъжно. То му разказало какво се е случило. Детето било много радостно от това, че има приятел и решило да му измисли име. Нарекло го Белоснежко.

На другия ден, двете по-големи деца били осъзнали, че са постъпили лошо със своето братче и му се извинили. Обещали му, че повече никога в нищо няма да го изоставят и че винаги ще бъдат до него. Детето приело извинението им и как не, та те били негови братче и сестриче и то ги обичало повече от всичко на света. Малкото братче разказало за Белоснежко, за способността му да говори и заедно отишли навън, за да го видят. Белоснежко учтиво поздравил децата и казал, че не е хубаво това, което се е случило, защото те са едно семейство, свързани за цял живот, имат кръвна връзка и трябва винаги да се обичат и подкрепят, да бъдат много повече от приятели. Белоснежко казал на децата, че семейството е най-важно, а любовта на семейството е най-голямата благословия в живота! Казал им също, че заедно могат да танцуват и на воля да лудуват, могат също да мечтаят и на всичко да играят. Случи ли се едно от тях да замине далече, дори за няколко дни, тогава радостта я няма, времето минава бавно и тъгата от раздялата остава в сърцето.. В такива моменти, другите деца ще поискат бързо да се върне и със смях да се прегърнат, защото се обичат. Децата разбрали, че човек без дом е като дърво без корени.

Домът и семейството са най-важната опора за един човек. Домът ни дава сигурност, семейство и подкрепа. Домът ни дава топлина в студените дни, а семейството стопля сърцата ни с обича. Те ни дават всичко и трябва да ги обичаме и ценим, защото какво бихме били без тях?.. Да имаш семейство е най-важното в живота! Белоснежко продължил да говори и за приятелството, което също е много важно. Да си приятел с някой не е лесно. Трябва винаги да си честен, да помагаш, да се съобразяваш и да изслушваш приятелите си. Доверието, благосклонността и приятелството ги има. Те задвижват колелото на живота и нашият свят върви напред по своя път. Да имаш приятели е много важно, защото се чувстваш щастлив с тях и е прекрасно.

Участва в конкурса „Твоята зимна приказка"

Снимка: pixabay.comКоментари
2 коментара

деница духленска, 11 г.,

Публикувано на 26.03.2015

Браво на детето което е измислило такава хубава и интересна приказка!

5 5-, ,

Публикувано на 12.12.2015

55-

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град