приказки от деца

Начало | приказки от деца | Любовта на момъка и нимфата

Любовта на момъка и нимфата

Спас Терзиев | 2015-02-21

Любовта на момъка и нимфата

В една от необитаемите гори се смята, че е живеела една нимфа на име Веселинка. Нимфата била необикновено красива. Много момци отивали и омагьосани от нейната красота, никога не се връщали. В една зимна нощ един момък смятал, че може да надхитри нимфата. Той се казвал Едмънд. Когато влязъл в гората открил едно езеро. То било огрято от лунната светлина. Изведнъж от него изскочила нимфата. Той не бил смаян от нейната красота, като другите момци. Той я поканил на танц. Тя се съгласила.
Започнали танц на музиката, която свирели горските приятели на нимфата. Изведнъж от небето се появила вещицата Радостина с нейната вярна помощничка Кремена. Тя заловила красивата Веселинка. В миг, както се появила, така и изчезнала. Момъкът се отчаял. Приятелите на нимфата утешили момчето. Оплели му топли дрехи, за да не настине, когато е на пътешествие, за да намери своята любима.

С него тръгнал елена Кристиян. Взели много храни и вече било време за път. Минали през девет земи в десета. Времето вече започнало да застудява. Храната започнала да намалява. На пътя момъка и елена срещнали един старец. Той го попитал дали може малко храна. Двамата веднага му дали. За награда той им дал специален меч. Този меч бил използван преди много време от кралица Елза. Най-накрая момъкът и еленът стигнали до замъка на вещицата. Пред замъка стояла помощничката Кремена. Тя бе въоръжена с бластер направен от Радостина. Момчето се чудело какво да прави. Тогава се сетило за меча. Той замахнал с него към Кремена и тя паднала вледенена. Двамата пътешественици влезли в замъка.

Обикаляли замъка с часове наред, но не могли да намерят нимфата Веси. Най-накрая те намерили вещицата и нимфата. Момъка се опитал да я посече с меча. Но тя владеела добре зимните изкуства и мечът си разрушил. Момъкът се помислил, че няма никакъв начин да победи вещицата. Той почуствал любовта, която изпитвал към Веси. Изведнъж се появил духът на кралица Елза, взел меча и посякъл вещицата на две. После изчезнал. Нимфата и Едмънд били освободени.

След това вдигнали голяма сватба на която присъствало дори и кралското семейство. Прибрали меча, който използвал духът на Елза, за да разцепи вещицата. По-късно тяхното дете Луилгъм го използвал, за да се бие с бялата вещица Джейдис. Но това е история, която ще ви разкажа другия път.

Участва в конкурса „Твоята зимна приказка"



Коментари
4 коментара

мира милушева, 8 г.,

Публикувано на 23.02.2015

А мога ли и аз да създам приказка

От редакцията: Можеш разбира се, заповядай.

данче , ,

Публикувано на 28.02.2015

чудесно си се справило, мое синче

Петрунка , ,

Публикувано на 28.02.2015

отлично си се справил

vesi nakova, 10 г.,

Публикувано на 23.03.2015

nai hubavata prikazka si napisal

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град