любопитно

Начало | любопитно | „Светът на Уоркрафт – Кръгът на омразата“

„Светът на Уоркрафт – Кръгът на омразата“

Диляна Ненова | 2010-09-12

Здравейте,
Казвам се Диляна Ненова и ще ви разкажа за моята любима книга, която прочетох през ваканцията. Аз много харесвам фентъзи книгите. Много време я търсих по книжарниците и един ден се натъкнах на нея в една книжарница.
Когато я купих бях толкова развълнувана, че почнах веднага да я чета. Книгата се казва „Светът на Уоркрафт – Кръгът на омразата“. („World of Warcraft“) и е написана от Кийт Р. А. Декандидо. Тази книга е написана по една компютърна игра. Когато я чета се пренасям в друг свят. И въпреки че родителите ми не намират за нормално да чета книга, базирана на компютърна игра, тя ме привлича в своя вълшебен свят.
В книгата има много страховити битки и зверове и когато я чета имам чувството, че когато героите бягат от тях и аз бягам, за да се спася и всичко изглежда толкова реално, сякаш аз съм в самата история.

Действията се развиват три години след нашествието на Пламтящият легион в света Азерот. Хората, орките, елфите, джуджетата и останалите раси все още изграждат своите градове на мястото на разрушените. Нещата обаче не са същите. Орките, които не отдавна бяха роби на хората, сега са свободни и обединени с хората. Но повечето от обществото и на двете раси не са на същото мнение докато част от орките мислят, че трябва да поробят хората, то хората мислят обратното. Появяват се неразбирателства между двете раси, много нападения и грабежи, които военачалниците и на двете раси: Джейна Праудмуър и Трал се опитат да изгладят взаимно. Нападенията не спират и Джейна се опитва да разбере кой стои зад тях.

Най-интересната случка, която си спомням много ясно беше когато някой бе отсякъл всички дървета от една гора която същност беше препятствие за Гръмотевичните гущери, които са много опасни, но когато гората е отсечена тези зверове могат да я пресекат и да стигнат до един от големите градове Дуротар. Ако те стигнат до този град той ще бъде разрушен. Тъй като тази гора принадлежи на орките, а хората също я искат. И тъй като хората също я искат, орките смятат, че именно хората са я отсекли. Орките не биха направили такова нещо. Но всичко е отнесено няма и следа от отсечените дървета. А единственият със достатъчна мощ, за да телепортира тези дървета е Джейна. Трал обаче не смята така, той и Джейна се подкрепят взаимно и не смята, че хората или особено тя са способни да направят нещо. Това означава, че със сигурност е магия, но въпросът е кой я е направил и с каква цел.
Разказах ви любимият ми момент в книгата както и за какво се разправя самата книга. Надявам се да ви хареса и някой ден и вие да я прочетете.

Участва в конкурса "Разкажете ни за любимата си книга"
 



Коментари
2 коментара

Стилияна-Михаела Христова, 11 г.,

Публикувано на 13.09.2010

Това не е книга това е игра но ако я има на книга супер ще бъде аз играя уаркрафт!Много е яка геруинята ми ве4е е 31левел!

Диляна Ненова, 12 г.,

Публикувано на 13.09.2010

Ами да има я на книга. Ако искаш я прочети.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град