спорт

Начало | спорт | Уроци по адаптирано плуване за деца със синдром на Даун стартират във Варна

Уроци по адаптирано плуване за деца със синдром на Даун стартират във Варна

Аз детето | 2019-08-12

Уроци по адаптирано плуване за деца със синдром на Даун стартират във Варна

Програма за адаптирано плуване на деца със синдром на Даун ще се реализира във Варна. Програмата включва 320 специализирани тренировки, като всяко дете със синдром на Даун ще получи индивидуална програма по адаптирано плуване състояща се от 40 тренировки. Достъпът до тренировките е абсолютно безплатен за всички деца със синдрома, което е в голяма помощ и подкрепа и на техните семейства.

Адаптираното плуване се реализира в плувен басейн „Младост“ с треньор, специалист в работата с деца със специални потребности. Плуването е от изключително значение за развитието на децата със синдром на Даун, защото стимулира физическото и психомоторното развитие, подобрява координацията, укрепва костната система и имунитета. Проектът се реализира от фондация „Живот със синдром на Даун“ и с подкрепата на Обществен дарителски фонд за Варна.

Средствата за реализирането на проекта са набрани от дарители по модела „Дарителски кръг“ с подкрепата на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Проектът цели да покаже, че животът със синдром на Даун е възможен и щастлив и дете с тази диагноза може да се развива и да бъде част от обществото. А за да го има и догодина, организаторите приканват всеки от нас да помогне с малко, което накрая ще се окаже много за децата. Всеки от нас може да изпрати дарителски SMS с текст на латиница DMS PLUVANE на номер 17 777. Фондация „Живот със синдром на Даун“ стартира проект по адаптирано плуване през 2018 г., който продължава и до края на 2019 г. В него участват напълно безплатно деца със синдром на Даун от 8 града в България, които посещават индивидуални тренировки при треньори с опит в работата с деца със специални потребности.

„Важно е един проект да стартира, но още по-важно е той да продължи, за да не загубят децата постигнатото до момента. За да могат деца със синдром на Даун да продължат да плуват и през цялата 2020 г. са необходими 18 384 лв. Вярваме, че за трета поредна година ще успеем да съберем средствата!“ – казват организаторите.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град